Šoker je srpski Džoker i ima nameru da spasi svet (VIDEO)

"Ovaj ludi svet je fabrika paradoksa… Bedno, bedno, toliko bedno da čoveka možes da ubiješ samo jednom?"

  • 0

Šoker je kratki film Nemanje Obradovića, njegov doživljaj sveta u kome živimo, odnos prema sadašnjici i budućnosti.

- Ovaj ludi svet je fabrika paradoksa… Bedno, bedno, toliko bedno da čoveka možes da ubijes samo jednom? - reči su iz scenarija Borislava Stanojevića, po kojem je ovaj, kratki film režiran.

Sve počinje u samoći sobe. Ludilo postaje zlo kada se izlije na ulicu, u svet. Demoliranje civilizacije, ubijanje prirode i ljudi, ludilo pojedinca. Poslednja tačka istorijskog ciklusa. Tako je bilo u prošlosti, tako je i danas, a da li će taj ciklus biti zaustavljen i promenjen u budućnosti zavisi samo od nas, od našeg pozitivnog koji treba da postane zajedničko dobro globalnih razmera.

Zadatak lak, teško izvršenje. U suprotnom: neki novi diktatori, staradanja prirode, nevinih ljudi i životinja a život postaje cirkus u kome je sve zabluda i opsena, koja se generacijski ponavlja. Moram nesto da ubijem samo da povratim osecaj stvarnosti,da obuzdam mozdanu oluju smeha - kaže Šoker i pri tome, iako očajan do ludila koje tera na zločin, nada se, slabo i na momente, da će sutra biti bolje, i da se život civilizacije ne završava ovde, već ona, nova i bolja, tek počinje?

Foto: Promo

- Fantastična uloga Jelice Kovačević, koja se transformiše u sve ljudske strahove, podleže ljudskim strastima i slabostima, da bi na kraju zaista bila srećna tek kada skine masku. Šoker je srpski Džoker, inspirisan ulogom Hit Ledžera u filmu Kristofera Nolana "Mračni vitez" i ostalim džokerima.

Film je još jedno od upozorenja koje čovek svakodnevno šalje u etar sa namerom da spase svet, uz dokumentarno podsećanje kako svet izgleda kada zlo nadvlada dobrotu u čoveku.

Premijera filma je zakazana za 25. mart od 20.30h u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1.

Pogledajte trejler za film Šoker:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA