≫ 

Novak Đoković u najčitanijem svetskom trileru: Srpski teniser se spominje baš u trenutku dok se rešavaju dva teška ubistva (FOTO)

- Ponovo je pripalio cigaru, koja je širila svoj opori miris, i opet uzeo daljinski upravljač. Pojačao je ton. Nole je imao problema s Nadalom - piše u knjizi

  • 0

Ime najboljeg svetskog tenisera, Novaka Đokovića, pojavljuje se u najčitanijem trileru u ovom trenutku. Baš kada bi trebalo da se razreše dva teška ubistva, među redovima francuske knjige dva puta se spominje Đoković.

U knjizi "Devojka i noć", najprodavanijeg francuskog autora Gijoma Musoa, za čije su sve knjige otkupljena prava za snimanje filmova, o Đokoviću se piše na dve stranice. Muso je očigledno veliki poštovalac tenisa, ali i srpskog sportiste.

Ime svetskog broja 1 spominje se baš trenutku kada je glavni lik na tragu da razreši misteriju dva teška ubistva i kada saznaje da dva tela, učenice i njenog profesora, stoje zazidana u školskoj sali već 25 godina.

Glavni lik, Toma, tada razgovara sa ocem koji bi mogao biti umešan u zločine. Otac, ne želeći da odgovori na pitanja, uključuje TV i lista kanale. Ništa mu nije dovoljno zanimljivo, sve dok ne naiđe na teniski meč Đoković-Nadal.

- Latio se daljinskog upravljača, koji se nalazio na stočiću ispred njega, i upalio televizor kao da je naš razgovor završen. Izmenjao je sportske kanale: Ekip, Kanal plus sport, Eurosport, beIN, zaustavio se na reprizi biciklističke trke u Italiji, potom prebacio na polufinale Madridskog mastersa, okršaj Nadala i Đokovića. Zaista nam nedostaje Federer - piše u knjizi.

Foto: Telegraf

Dve stranice kasnije, Đokovićevo ime ponovo upada u oči, s tim što ga Muso ovog puta oslovljava sa "Nole".

Foto: Telegraf

- Ponovo je pripalio cigaru, koja je širila svoj opori miris, i opet uzeo daljinski upravljač. Pojačao je ton. Nole je imao problema s Nadalom. Majorčanin je vodio 6-2, 5-4 i servirao za prolazak u finale. Nije se moglo više disati - napisao je Muso u svom najčitanijem trileru.

Radnja knjige smeštena je na Azurnu obalu, u prestižnoj školi okovanoj snegom. Troje prijatelja koje povezuje mračna tajna. Devojka koju je odnela noć.

AZURNA OBALA, ZIMA 1992.

U ledenoj noći, dok je krug gimnazije paralisan snežnom olujom, devetnaestogodišnja Venka Rokvel, jedna od najpametnijih učenica završne godine, beži sa svojim profesorom filozofije, sa kojim je bila u tajnoj vezi. Za ovu mladu devojku, ljubav je sve ili ništa. Niko je nikada više neće ponovo videti.

AZURNA OBALA, PROLEĆE 2017.

Nekada nerazdvojni, Fani, Toma i Maksim, Venkini najbolji prijatelji, nisu bili u kontaktu od završetka zajedničkog školovanja. Ponovo se sastaju tokom okupljanja bivših učenika. Dvadeset pet godina ranije, pod spletom užasnih okolnosti, počinili su ubistvo i zazidali telo u sali za fizičko. Istoj onoj sali koja će sada biti srušena kako bi se na njenom mestu podigla nova zgrada.

Stoga, više ništa ne stoji na putu istini. Uznemirujućoj. Bolnoj. Okrutnoj...

Među tim dramatičnim redovima, ostalo je upisano i ime najboljeg svetskog tenisera.

VIDEO: Nije Nole dobar samo u tenisu: srpski teniser pokazao skijaške veštine

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA