Obeležen Dan internacionalne kuhinje, ambasadorka Kine uputila poruku: Obožavam da spremam sarmu (FOTO)

Prethodnih godina svoje specijalitete, tradiciju i kulturu brojnim posetiocima ove prestižne manifestacije predstavili su Rusija, Kazahstan, Indonezija, Austrija, Italija, Australija i, naravno, Srbija

  • 0

Specijaliteti kineske kuhinje su veoma omiljeni građanima Srbije i shodno tome tradicionalni Dani internacionalne kuhinje ove godine su posvećeni upravo tradiciji i kulturi Narodne Republike Kine.

U Vili Jelena predstavljen je delić onoga što ovu dalekoistočnu zemlju čini prepoznatljivom u svetu, a vrednosti svoje države prisutnima je približila i ambasadorka Čen Bo.

Veliki broj ljudi se okupio na ovom događaju Foto: Promo

- Veliko mi je zadovoljstvo da prisustvujem ovoj manifestaciji. Mi Kinezi volimo puno da jedemo. U Kini živi 56 naroda i svaki ima svoje specijalitete. Kuhinja je važan deo kineske kulture. Ovonje dobra prilika da kroz hranu svi bolje upoznaju kinesku kulturu i tradiciju - kazala je ambasadorka Kine na srpkom jeziku i otkrila šta posebno voli, a što ima prefiks srpski.

Ambasadorka Kine je otkrila da voli da sprema sarmu Foto: Promo

- Volim srpsku hranu. Potrudila sam se da naučim da spremam sarme - otkriva Čen.

Događaj je organizaovan u vili "Jelena" Foto: Promo

Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva Republike Srbije i NR Kine u Narodnoj skupštini Republike Srbije, istakao je važnost ovakvih manifestacija.

Gosti su uživali u specijalitetima Foto: Promo

- Ovo je izuzetan dan za afirmaciju saradnje između NR Kine i Republike Srbije. Mi treba da sledimo mapu puta koju su potpisala dva predsednika - Aleksandar Vučić i Si Điping. Ona podrazumeva saradnju na svim poljima, a hrana je najbolji promoter svega. Današnji dolazak njene ekselencije Čen Bo je dokaz da Kina nastavlja da neguje i produbljuje prijateljske odnose sa Srbijom. Ovakav događaj predstavlja i podršku predstojećem susretu predsednika Vučića i Si Đipinga - navodi Karić.

Program je uveličan nastupom dece iz predškolske ustanove i učenika osnovne škole i gimnazije Foto: Promo

Program je uveličan nastupom dece iz predškolske ustanove i učenika osnovne škole i gimnazije Vaspitno-obrazovnog sistema "Kreativno pero", čiji su osnivači Aleksandra Nedeljković i Gorica Bogdanović Nedeljković.

Neki su se čak oprobali u kuvanju Foto: Promo

Prethodnih godina svoje specijalitete, tradiciju i kulturu brojnim posetiocima ove prestižne manifestacije predstavili su Rusija, Kazahstan, Indonezija, Austrija, Italija, Australija i, naravno, Srbija.

Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA