≫ 

Čuvena pevačica sevdalinki dolazi da napuni Sava centar: Amira Medunjanin 25. oktobra ponovo u Beogradu

To će biti njen peti nastup u dvorani koju redovno puni u poslednjih nekoliko godina

  • 1

Poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće koncert 25. oktobra u Sava centru, što će biti njen peti nastup u dvorani koju redovno puni u poslednjih nekoliko godina, najavio je danas „Long Play“.

- Prošlo je dugo od poslednjeg susreta sa beogradskom publikom u martu 2018. godine…Vraćamo se ove jeseni u Beograd i sreći nikad kraja! Svi smo se već poželeli! Pripremamo novu priču, nešto lepo, a imaćemo i neke goste. Neću otkrivati koje, ni koja će biti postava na sceni sa nama, ali biće definitivno sjajno - kaže Amira Medunjanin.

Sevdalinke koje je Medunjanin naučila od svoje majke bile su neke od najlepših pesama koje je čula.

Fasciniranost usmenom tradicijom Bosne i Hercegovine navela ju je da se posveti stvaranju svog jedinstvenog glasa unutar sevdalinke, u nastojanju da njenu izražajnost istraži do kraja.

Svaki put napuni dvoranu Sava centra, Foto: Boris Vezmar

Novinar Gart Kartrajt nazvao je Medunjanin „bosanskom Bili Holidej”, a ona je sevdah „odvela“ u moderno doba, u susret sa džezom.

O tome svedoče u međunarodnoj kritici odlično ocenjeni albumi „Rosa“ (2005), „Amira Live“ (2009), „Zumra“ (2010), „Amulette“ (2011), „Silk and Stone“ (2014), „Damar“ (2016) i „Ascending“ (2018), kao i njeni nastupi širom sveta.

Samo od jeseni pevala je u Insbruku, Amsterdamu, Pragu, Melburnu, Sidneju, Bostonu, Los Anđelesu, a uskoro je očekuju rasprodate dve dvorane „Lisinski“ u Zagrebu, kao i koncerti u Čikagu i Njujorku.

- Istinska emocija će uvek dotaći ljude ako slušaju pesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugde stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da verujemo rečima i osećaju koji se kroz pesmu priča - izjavila je Medunjanin.

Ulaznice koštaju 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    5. april 2019 | 18:30

    Dobrodosla.Divan, prelep glas, uzivacete ko god ode na njen nastup.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA