Direktor Doma kulture opet zabranio "Balkansku među" u Bujanovcu: To je moja lična odluka

Tvrdi da nije u pitanju politička odluka

  • 5

Film "Balkanska međa" ni sinoć, po drugi put, nije prikazan u Bujanovcu jer je direktor Doma kulture Jetmir Ismaili zabranio prikazivanje zbog toga što, kako je rekao, smatra da će film izazvati mržnju među građanima.

Jetmir Ismaili tvrdi da odluka nije politička i da ju je samostalno doneo.

- Film je zabranjen kao što sam i rekao nadležnim organima, ne može biti prikazan, jer neću dozvoliti da stvori mržnju između nacionalnih zajednica. Neki portali su preuveličali tu priču, tu nije bilo politike, to su moje lične odluke - naveo je Ismaili.

Lokalnim medijima javljaju se Bujanovčani, reaguju zbog otkazivanja projekcije filma.

- Kod nas na portalu bruji od komentara Srba koji su ozlojeđeni zbog toga ljudi, i samo su podignute tenzije umesto da se smanje kako je direktor mislio - istakao je novinar Nikola Lazić.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke je na konferenciji za novinare zatražio smenu direktora na narednoj sednici Skupštine Opštine Bujanovac i da se utvrdi da li je zabrana projekcije filma politička odluka ili samovolja direktora.

- Mišljenja smo da je direktor Doma kulture grubo narušio razvoj kulture i umetnosti u našem gradu, ali da je time narušio i međuljudske odnose, kao da je i uticao na diskriminaciju svih koji su želeli da odgledaju oavj film u Domu kulture", kazao je narodni poslanik Nenad Mitrović.

Prikazivanje filma prvi put je zabranjeno u Bujanovcu pre nekoliko dana.

Tada se oglasilo Ministarstvo kulture i informisanja navodeći da sa zabrinutošću i neodobravanjem gleda na odluku nadležnih da ne prikažu film.

"Balkanska međa" je srpsko-ruski film koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle bombardovanja 1999. godine.

VIDEO: Miloš Biković: Taj zvuk vazdušne opasnosti mi i dan danas odzvanja u ušima

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    23. april 2019 | 12:18

    Nigdje se na svijetu Bog nije poigrao sa igrom rijeci "mrznja" kao na Balkanu . Kao da smo svi mi sa Marsa pali pa da se ne vidi ko koga u stvari mrzi , ali hajde vazno je kukumakati po svemu pljuvati i sve sto tebi licno ne odgovara sankcionisati . Nije mi jasno ko je u stvari on i zasto je on toliko zasticen da moze ovako javno sovinizam ispoljavati i u drzavnom objektu nesto zabraniti ? Bog ? E pa nije zato dosta vise fasisticke mrznje i autosovinizma od nacista ! PS Obavezno prikazati , a ako se primitivcima ne dopada ne moraju ni gledati !!!

  • Donato

    23. april 2019 | 12:04

    Ko da zabrani na srpskoj zemlji zar jos tu ima siptara

  • JS

    23. april 2019 | 12:03

    Ima li neki dobar restoran u gradu? Obezbedjenje, pa pustajte film. Ili podelite CD-ove mestanima. Nek' se pusi upravnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA