Eto nade za bolji kraj: Pisac "Igre prestola" konačno otkrio kada stiže nova knjiga "Vetrovi zime" (FOTO)

I ako ovaj put održi reč, nastavak ćemo čitati uskoro. Vrlo uskoro

  • 1

Kada će "Vetrovi zime", kada će "Vetrovi zime", pitaju se fanovi sa svih meridijana, naročito sada kada je serija "Igra prestola" gotova, a kraj je retko koga ostavio zadovoljnim. A sada su (ponovo) dobili odgovor. 

Da li će se knjiga završiti isto kao i serija, još se ne zna, ali kada se pisac "Pesme leda i vatre" Džordž R.R. Maritn oglasio povodom kraja "Igre prestola", odbio je da kaže kada će naredna knjiga izaći.

- Zima dolazi, rekao sam vam davno... tako je i dalje. "Vetrovi zime" veoma kasne, znam, znam, ali biće gotovi. Neću da kažem kada, probao sam to ranije, samo da bih vas prevario i sebe izbaksuzirao,... ali završiću tu knjigu, a onda dolazi "San o proleću" - rekao je tada između ostalog Džordž.

Igra prestola Džon Snežni bio je izboden u snegu kada smo ga poslednji put videli u knjizi Foto: HBO/Helen Sloan

I vrlo brzo samom sebi skočio u usta, dajući nam okviran datum kada bi knjiga mogla da izađe. 

Na poziv jedne avio-kompanije da ga besplatno prevezu na Novi Zeland, kako bi tamo na miru završio knjigu na koju ceo svet čeka, Džordž je ljubazno odbio, ali i dao novi rok za objavu knjige.

- Ali kažem ovo: ako ne budem imao knjigu “Vetrovi zime” u rukama kada dođem na Novi Zeland na "Vorldkon", imate moje pismeno odobrenje da me zatvorite u malu kolibu na Belom ostvru (ostrvo sa aktivnim vulkanom) koje gleda na ono jezero sumporne kiseline šaljivo je odgovorio Martin.

vetrovi zime Martin je ponovo dao rok za knjigu "Vetrovi zime" Printskrin: Not a blog

Sledeći "Vorldkon", Svetska konvencija naučne fantastike, održava se na Novom Zelandu 29. jula 2020. godine.

Držimo palčeve ovaj put i nadamo se da će Džordž zaista uspeti da toliko očekivanu knjigu privede kraju.

Podsetimo, poslednja knjiga "Ples sa zmajevima" objavljena je 2011. godine. Martin je bio ubeđen da će novi nastavak, "Vetrovi zime", biti objavljen pre kraja serije, no već oko 5. sezone "Igra prestola" je stigla radnju iz knjige.

(d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    30. maj 2019 | 21:02

    Ево, као неко је волео ову серију, могу да кажем да уопште није проблем како се серија завршила. проблем су небулозе кроз задње две, а посебно последњу сезону. Аутори су се једноставно п_срали на све што смо гледали годинама и обесмислили све претходне догађаје. Ово је било на нивоу идиотских филмова о супер-херојима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA