• 0

Sedajte u "Hogvorts Ekspres", potermanija se nastavlja: 4 nove knjige o omiljenom čarobnjaku

Autorka Dž. K. Rouling najavljuje četiri nove priče o Hariju Poteru. Prve dve biće dostupne već u junu

  • 0

Ako ste mislili da je priča o Hariju Poteru završena - prevarili ste se. Potvrđeno je da će uskoro biti objavljene četiri nove priče.

Nove kratke priče, čitaoce će još jednom vratiti u prošlost. Kako je objavljeno na portalu Pottermore, elektronske knjige će biti dostupne krajem juna.

Sve četiri kratke priče su zasnovane na lekcijama iz Hogvortsa i praćene su ilustracijama londonskog umetnika Roana Danijela Isona.

- Pripremite se za ulazak u bogatu istoriju magije. Nove četiri elektronske knjige inspirisane su izložbom knjiga koje govore o magiji i čarobnjaštvu "Hari Poter: Istorija magije" u organizaciji Britanske biblioteke - navedeno je na portalu Pottermore.

Dodaje se i da će nove kratke priče, čitaoce vratiti još jednom u prošlost gde će saznati običaje i tradiciju magije, koja je "u srcu" priča o Hariju Poteru.

Hogvorts, hogwarts

Foto: Pixabay/waldomiguez

- Da bi se istražilo poreklo magije i saznalo što više o njenoj istoriji uz folklor i tradiciju, elektronske knjige će sadržati i beleške, prepise i scene iz ranijih izdanja - navodeno je na veb-sajtu.

Knjige će, za početak, biti dostupne na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom jeziku i nose sledeće naslove: "Hari Poter: Putovanje kroz magiju i odbrana od mračnih veština", "Hari Poter: Putovanje kroz napitke i herbologiju", "Hari Poter: Putovanje kroz proročanstva i astronomiju" i "Hari Poter: Putovanje Kroz brigu o čarobnjacima".

Prve dve priče biće objavljene 27. juna, a ubrzo i ostale.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima