Sedajte u "Hogvorts Ekspres", potermanija se nastavlja: 4 nove knjige o omiljenom čarobnjaku

Autorka Dž. K. Rouling najavljuje četiri nove priče o Hariju Poteru. Prve dve biće dostupne već u junu

  • 0

Ako ste mislili da je priča o Hariju Poteru završena - prevarili ste se. Potvrđeno je da će uskoro biti objavljene četiri nove priče.

Nove kratke priče, čitaoce će još jednom vratiti u prošlost. Kako je objavljeno na portalu Pottermore, elektronske knjige će biti dostupne krajem juna.

Sve četiri kratke priče su zasnovane na lekcijama iz Hogvortsa i praćene su ilustracijama londonskog umetnika Roana Danijela Isona.

- Pripremite se za ulazak u bogatu istoriju magije. Nove četiri elektronske knjige inspirisane su izložbom knjiga koje govore o magiji i čarobnjaštvu "Hari Poter: Istorija magije" u organizaciji Britanske biblioteke - navedeno je na portalu Pottermore.

Dodaje se i da će nove kratke priče, čitaoce vratiti još jednom u prošlost gde će saznati običaje i tradiciju magije, koja je "u srcu" priča o Hariju Poteru.

Hogvorts, hogwarts Foto: Pixabay/waldomiguez

- Da bi se istražilo poreklo magije i saznalo što više o njenoj istoriji uz folklor i tradiciju, elektronske knjige će sadržati i beleške, prepise i scene iz ranijih izdanja - navodeno je na veb-sajtu.

Knjige će, za početak, biti dostupne na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom jeziku i nose sledeće naslove: "Hari Poter: Putovanje kroz magiju i odbrana od mračnih veština", "Hari Poter: Putovanje kroz napitke i herbologiju", "Hari Poter: Putovanje kroz proročanstva i astronomiju" i "Hari Poter: Putovanje Kroz brigu o čarobnjacima".

Prve dve priče biće objavljene 27. juna, a ubrzo i ostale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA