≫ 

Nikola Pejaković Kolja najbolji glumac u Berlinu: Nagrada za ulogu u filmu "Meso" na Festivalu filmova jugoistočne Evrope

Njegova gluma zapravo odskače od sveukupne tame kojom film odiše i zaslepljuje nas svojom lakoćom, ali i kombinacijom smirenosti i napetosti, objasnio je žiri

  • 6
Nikola Pejaković Kolja Foto: Milena Đorđević

Glumac Nikola Pejaković Kolja, scenarista i jedan od glavnih glumaca serije i filma "Meso", proglašen je za najboljeg glumca 4. Festivala filmova jugoistočne Evrope (SEEFF) koji je od 23. do 26. maja održan u Berlinu.

Žiri sastavljen od mladih umetnika, reditelja i scenarista odlučio je da u kategoriji „Najbolji glumac“ nagradu dodeli upravo Nikoli Kolji Pejakoviću, ističući kako je njegova uloga ostavila snažan utisak na njih, a da je film urezao „duboke tragove i u njihovo meso“.

- Njegova gluma zapravo odskače od sveukupne tame kojom film odiše i zaslepljuje nas svojom lakoćom, ali i kombinacijom smirenosti i napetosti. Utisak, koji je ostavila Nikolina veština da ovaj kompleksni lik oživi, mora biti poštovan, i zato smo odlučili da ga nagradimo titulom najboljeg glumca - navedeno je u odluci žirija koji čine Hanis Bagašov, Gledis Bica, Elizabet Korn i Maria Vitanova.

Film „Meso“ već dugo osvaja međunarodnu publiku na brojnim festivalima u Evropi, SAD i Kanadi, a scenarista Nikola Pejaković ističe da, iako nije reč o prvoj nagradi za ovo ostvarenje, uvek je dobro iznova shvatiti kako se rad naših umetnika ceni i van granica Balkana.

-Filmski projekat "Meso" zaista živi svoj festivalski život, i nakon brojnih nagrada uvek me obraduju ovakva priznanja. Iako je ovog puta reč o kategoriji za najboljeg glumca, zasluge pripadaju celoj ekipi. Verujem da će publika pozitivno reagovati i na nastavak naše priče, koju donosimo kroz seriju "Kosti: Drugi deo banjalučke trilogije" - rekao je Pejaković.

Serija "Kosti", koja se trenutno snima, nastavlja priču o Banjaluci, a kao i "Meso" potpisuje je reditelj Saša Hajduković, scenario Nikola Pejaković, produkciju Brankica Janković, uz direktore fotografija Sašu Petkovića i Dragana Radetića.

Podsetimo na prošlogodišnjem Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEEFF) nagradu za najbolju glumicu odnela je Gorica Popović za ulogu u ostvarenju "Kozje uši" Marka Kostića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    31. maj 2019 | 21:06

    Mnogo,mnogo dobar glumac. Jedan od nezamenjivih. Svaka čast .

  • Marija

    31. maj 2019 | 20:26

    Bravo 👏🏻

  • nibrS

    31. maj 2019 | 21:10

    Da je festival u Beogradu, nagradu bi dobio neki dervišhalidović i njemu slični... Bravo za Kolju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA