Rusija izbrisala scene gej seksa iz filma o Eltonu Džonu

Pevač je cenzuru opisao kao "tužan odraz podeljenog sveta u kojem još uvek živimo"

  • 20

Rusija je izbrisala scene gej seksa i razmenjivanja poljubaca među muškarcima, kao i scene drogiranja iz "Rocketmana", ruske verzije filma o životu pevača Eltona Džona. Premijera filma se širom Rusije očekuje 6. juna, piše themoscowtimes.com. 

Nakon što su odgledali film na pretpremijeri u Moskvi, lokalni novinari i kritičari su izvestili da je, kako se procenjuje, iz filma uklonjeno pet minuta.

"ISEČENA" I FOTOGRAFIJA

U delove koji nisu "ušli" u rusku verziju filma ubraja se i fotografija Džona i njegovog muža na samom kraju filma, uz koju se navodi da je pevač najzad upoznao svoju pravu ljubav.

Lokalni filmski distributer u izjavi državnoj novinskoj agenciji Tas naveo je da su scene izbačene kako bi film bio u skladu sa ruskim zakonima.

Elton Džon se ranije bunio protiv ruskih zakona koji zabranjuju "gej propagandu".

U izjavi koju je objavio na svom Tviter nalogu, on je cenzuru Roketmena opisao kao "tužan odraz podeljenog sveta u kojem još uvek živimo i kako još uvek može biti tako okrutno neprihvatanje ljubavi između dvoje ljudi".

- Mi verujemo u izgradnju mostova i otvoreni dijalog i nastavićemo da insistiramo na razbijanju barijera sve dok to ne čuju ljudi širom sveta - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    2. jun 2019 | 14:40

    Tako se to radi gde je civilizacija svo nam ovo zlo dodje sa prokletog zapada.

  • M.K.

    2. jun 2019 | 15:57

    Pametno ! Vladimir Putin moze u svojoj drzavi da naredi i zabrani šta god hoce .

  • Gile

    2. jun 2019 | 15:24

    Bravo! Respect!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA