• 0

Narodno pozorište gostovalo u Ljubljani posle 30 godina: Ovacije za "Balkanskog špijuna"

Osim na matičnoj sceni, predstavu je videla i publika u Valjevu, Beču, Čačku....

  • 0

Predstava "Balkanski špijun", po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, odigrana je 18. i 19. decembra s velikim uspehom na gostovanju u Cankarjevom domu u Ljubljani, a publika, u prepunoj Linhartovoj dvorani, obe večeri ispratila je ovacijama glumački ansambl, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

Ovo gostovanje, izmeđuostalog, ostaće upamćeno i po tome što je to bio prvi nastup Narodnog pozorišta u ovom poznatom slovenačkom kulturno-kongresnom centru posle tri decenije.

Ljubomir Bandović je tumačio lik Ilije Čvorovića, čoveka koji živi i deluje po svom etičkom principu, a koji mu govori da je sve suprotno od onoga što izgleda da jeste; njegova supruga Danica Čvorović bila je Nela Mihailović, brata Ðuru, odnosno sestru bliznakinju igrala je Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju Katarina Marković, ulogu podstanara Petra Jakovljevića dočarao je Milutin Milošević, a Radio-spikerke Vanja Milačić.

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović.

Čuvena Kovačevićeva drama u verziji Tatjane Mandić Rigonat premijerno je izvedena 1. oktobra prošle godine na Sceni "Raša Plaović" i ovo je bilo njeno 39. i 40. izvođenje.

Osim na matičnoj sceni, predstavu je videla i publika u Valjevu, Beču, Čačku....

Poslednje gostovanje Narodnog pozorišta u "Cankarjevom domu" bilo je 22. aprila 1989. godine sa predstavom "Kosovska hronika", po tekstu Rajka Ðurđevića, u režiji Cisane Murusidze.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima