• 0

Narodno pozorište gostovalo u Ljubljani posle 30 godina: Ovacije za "Balkanskog špijuna"

Osim na matičnoj sceni, predstavu je videla i publika u Valjevu, Beču, Čačku....

  • 0

Predstava "Balkanski špijun", po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, odigrana je 18. i 19. decembra s velikim uspehom na gostovanju u Cankarjevom domu u Ljubljani, a publika, u prepunoj Linhartovoj dvorani, obe večeri ispratila je ovacijama glumački ansambl, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

Ovo gostovanje, izmeđuostalog, ostaće upamćeno i po tome što je to bio prvi nastup Narodnog pozorišta u ovom poznatom slovenačkom kulturno-kongresnom centru posle tri decenije.

Ljubomir Bandović je tumačio lik Ilije Čvorovića, čoveka koji živi i deluje po svom etičkom principu, a koji mu govori da je sve suprotno od onoga što izgleda da jeste; njegova supruga Danica Čvorović bila je Nela Mihailović, brata Ðuru, odnosno sestru bliznakinju igrala je Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju Katarina Marković, ulogu podstanara Petra Jakovljevića dočarao je Milutin Milošević, a Radio-spikerke Vanja Milačić.

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović.

Čuvena Kovačevićeva drama u verziji Tatjane Mandić Rigonat premijerno je izvedena 1. oktobra prošle godine na Sceni "Raša Plaović" i ovo je bilo njeno 39. i 40. izvođenje.

Osim na matičnoj sceni, predstavu je videla i publika u Valjevu, Beču, Čačku....

Poslednje gostovanje Narodnog pozorišta u "Cankarjevom domu" bilo je 22. aprila 1989. godine sa predstavom "Kosovska hronika", po tekstu Rajka Ðurđevića, u režiji Cisane Murusidze.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima