≫ 

"Ti si ta heroina" Neobična izložba posvećena ženama koje su dobile najtežu bitku, njihova snaga pleni

"Moja poruka ovom izložbom je da žene nisu same, kako u samoj bici sa bolešću, tako i u prevenciji", kaže umetnik

  • 0
Izložba Ti si ta heroina Foto: Martin Stamenković

Fotograf Martin Stamenković (22) i Ana Dornik organizuju 26. oktobra humanitarnu izložbu pod nazivom "Ti si ta heroina", a modeli koji su pozirali pred Martinovim objektivom su žene koje su pobedile karcinom dojke.

Revija radova Stamenkovića posebna je iz više razloga, najpre jer pokazuje borbu žena sa zloćudnom bolešću, njihovu snagu, volju, lepotu pobede, ali ima i humani aspekt. Tako će deo novca od prodatih ulaznica biti doniran Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

- Posetioci izložbe će, siguran sam, doživeti rolekoster emocija. Spremili smo i performans koji nije dosad viđen na našim prostorima. Moja poruka ovom izložbom je da žene nisu same, kako u samoj bici sa bolešću, tako i u prevenciji - kaže Martin Stamenković.

Energija koju je mladi umetnik doživeo tokom fotografisanja nesvakidašnjih modela, nešto je što će pamtiti celog života.

- Taj dan kada su nastajali radovi koji će biti izloženi, bio je pun osmeha, suza, ljubavi, sloge. Naučio sam uz njih koliko je važno strpljenje i pozitivan stav, prosto takvu vrstu pozitive nisam nikada ranije osetio! Zahvaljujući njima shvatio sam na čemu treba kao individua da radim, a to je na pogledu na svaki dan koji nam je dat. Verujte, možda zvuči kao kliše, ali zaista je tako - navodi naš sagovornik.

Humanitarna izložba održaće se 26. oktobra, u sredu u Dorćol Platzu, sa početkom u 20 časova. Ulaznica se obezbeđuje kupovinom knjige Ane Dornik, "Ti si ta" i košta će 1.000 dinara, od čega će deo novca biti odvojen za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA