Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivena vremenska kapsula stara 200 godina: Evo šta se u njoj nalazilo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je otvorena sa velikim iščekivanjem, u njoj se nalazio samo sloj mutne vode i mulja

  • 0
Vremenska kapsula u Virdžiniji Printskrin: Video/Telegraf/Ruputly

Zvaničnici Vojne akademije Sjedinjenih Američkih Država Vest Point, otkrili su vremensku kapsulu staru skoro 200 godina, tokom renoviranja spomenika u čast heroja Američkog rata za nezavisnost Tadeuša Košćuška.

Iako je otvorena sa velikim iščekivanjem, u njoj se nalazio samo sloj mutne vode i mulja, prenosi TVP World.

Mada kutija nije ispunila očekivanja jer nije sadržavala uočljive artefakte, događaj je izazvao radoznalost i spekulacije među istoričarima i istraživačima.

Arheolog Vest Pointa Pol Hadson izrazio je iznenađenje nedostatkom sadržaja, napominjući da mulj na dnu ukazuje na to da je vlaga vremenom prodrla u kutiju, potencijalno razgrađujući bilo koju organsku materiju koja je mogla biti unutra.

Otkriće vremenske kapsule dodaje element misterije u istoriju spomenika, koji je bio posvećen Košćušku, glavnom inženjeru Vest Pointa tokom rata za nezavisnost.

Spomenik, završen 1829. godine, ima istorijski značaj jer je napravljen u čast Košćuška, koji je igrao vitalnu ulogu u oblikovanju prvih dana Vest Pointa, podseća poljski TV kanal.

Kako je saopšteno, Vojna akademija će sledeće godine postaviti novu vremensku kapsulu u obnovljenu bazu spomenika, sa ciljem da je ostavi u nasleđe budućim generacijama.

Video: Otvorili su vremensku kapsulu iz 1887. godine: Ono što su pronašli unutra ih je iznenadilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA