Mediji iz celog regiona preneli su vest o smrti Ljubiše Samardžića: Otišla je velika legenda!

"Odlazak legende-Zbogom Smoki" piše da je preminuo glumac, reditelj i producent, veteran srpskog i jugoslovenskog glumišta

  • 5

Mediji širom regiona su opširno preneli vest o smrti slavnog glumca i reditelja Ljubiše Samardžića, a hrvatski "Jutarnji list" pod naslovom "Odlazak legende-Zbogom Smoki" piše da je preminuo glumac, reditelj i producent, veteran srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Nisu ga zanimali ni Zvezda, ni Partizan: Ljubiša Samardžić je voleo samo jedan srpski klub (FOTO)

A SAD ADIO, SMOKI... Ovako su se poznati oprostili od Ljubiše Samardžića (FOTO)

DRAGI LJUBIŠA... Dragan Bjelogrlić se ovim rečima oprostio se od legendarnog Smokija (FOTO)

"Jutarnji list" podseća da je u bogatoj televizijskoj karijeri igrao u serijama "Vruc vetar", "Povratak otpisanih", "Kuda idu divlje svinje", "Bolji život", "Policajac s Petlovog brda", "Jesen stiže, dunjo moja"...

Nadimak Smoki dobio je zahvaljujući istoimenom liku kojeg je tumacio 1963. u filmu "Pešcani grad", podseća "Jutarnji".

Portal Index.hr takođe piše da je legenda jugoslovenske i srpske kinematografije Ljubiša Samardžic preminuo je u 81. godini života.

Šezdesetih godina prošlog stoleca Samardžic je bio jedno od zaštitnih lica jugoslovenske kinematografije, i u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima, navodi hrvatski portal.

Klix.ba piše da je njegova možda i najprepoznatljivija uloga ona kada je glumio Borivoja Šurdilovica Šurdu u seriji "Vruć vetar".

RTCG prenosi takođe da je otišao legendarni srpski i jugoslovenski glumac i režiser i podseća da su među zapaženijim ulogama bili filmovi "Bitka na neretvi", "Sutjeska", "Bombaši", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Lude godine", "Rad na odredeno vreme", "Moj tata na odredeno vreme", "Nije lako sa muškarcima", "Magarece godine", "Ubistvo sa predumišljajem", "Nataša", "Konji vrani"...

Makedonska MIA takođe je izvestila o odlasku slavnog glumca, podsećajući da je njegova poslednja uloga bila u seriji "Miris kiše na Balkanu" koju je i režirao 2011.

I slovenački dnevnik "Večer" preneo je vest o smrti Samardžića uz osvrt na njegovu bogatu karijeru.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    9. septembar 2017 | 12:48

    Dobro srce. Duša struna. Počivajte u miru, gospodine.

  • predator

    9. septembar 2017 | 13:03

    Dobar glumac bijo

  • DARKO 100%

    9. septembar 2017 | 11:54

     Ptice umiru pevajuci Prema jednoj legendi postoji ptica koja peva samo jednom u svom zivotu,lepse nego bilo koji drugi stvor na ovoj Zemlji. Od trenutka kad napusti gnezdo ta ptica trazi trnovito drvo i nema mira dok ga ne nadje. Uvuce se medju njegove isprepletene grane i, pevajuci, nabode svoje telo na najduzi, najostriji trn. Dok umire,njen bol prerasta u pesmu daleko lepsu od pesme slavuja ili seve. Cena te predivne pesme je zivot, ali citav svet zastaje da slusa, a Bog na nebu se osmehuje. Jer ono najbolje sto postoji,moze se dobiti samo po cenu velike boli....ili bar tako legenda kaze..."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA