• 0

Kompanija BC Partners kupuje većinski deo najvećeg srpskog kablovskog operatera United Group

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, a ugovor je predmet relevantnih regulatornih odobrenja

  • 0

BC Partners, vodeća investiciona kompanija, objavila je u četvrtak da je potpisala konačni sporazum o kupovini većinskog udela u United Grupi B.V. (United Group - UG) od KKR-a, vodeće globalne investicione firme. KKR će zadržati značajni manjinski deo akcija.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, a ugovor je predmet relevantnih regulatornih odobrenja.

UG je vodeći medijski i komunikacijski provajder u jugoistočnoj Evropi. Uz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i vlasničku tehnologiju, UG je vodeći tržišni servis za svoje korisnike širom regiona.

U poslednjih 18 godina, UG je svoje prisustvo proširila kroz organski rast i akvizicije i sada zapošljava više od 3.400 ljudi i pruža usluge za više od 1,8 miliona domaćinstava.

- Oduševljeni smo menadžerskim timom UG i podrškom KKR-a u budućem rastu kompanije. UG se odlikuje visokim kvalitetom, uz difuzne karakteristike rasta, vodeću infrastrukturu, raznolik sadržaj i lojalne korisnike - izjavio je Nikos Stafonulos, partner u BC Partners.

On je dodao da "atraktivan i integrisan poslovni model i njeno regionalno liderstvo odlično pozicioniraju UG za budući organski i akvizicijski rast".

Od svoje prve investicije 2014. godine, KKR je UG pomogla da kompaniju pretvori u vodećeg provajdera u komunikacijama i medijskim uslugama u jugoistočnoj Evropi.

Optički kablovi i kablovska mreža su najzastupljeniji u regionu i pokrivaju 1,82 miliona domaćinstava koji koriste veliku propusnu brzinu - 2,6 puta veću od lokalnih provajdera - i dobijaju visokokvalitetni domaći i inostrani sadržaj.

Žan Pijer Sad, generalni direktor KKR, je rekao da je ponosan na način kako se UG razvijala u poslednjih pet godina.

BC Partners kupila je United Group koji drži televiziju N1; Printskrin: rs.n1info.com

- To je sjajan primer pravog konvergentnog operatora u komunikacijama i medijima sa vodećim proizvodima u inovacijama i uslugama na tržištu. Ostaćemo blisko posvećeni budućem razvoju UG i sa zadovoljstvom očekujemo saradnju sa BC Partners kako bismo obezbedili dalji napredak kompanije - dodao je Sad.

Kao savetnici BC Partners navedeni su Morgan Stenli i Lajon Tri (Morgan Stanley and LionTree), dok Kredit Svis (Credit Suisse) savetuje UG.

BC PARTNERS

Kompanija je vodeća međunarodna investiciona firma sa više od 18 milijardi evra vrednosti u poslovima sa privatnim kapitalom i kreditima. Osnovana je 1986. godine i već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju evropskog otkupnog tržišta.

Danas, rukovodstvo BC Partners radi na tržištu kao integrisani tim u kancelarijama u Severnoj Americi i Evropi.

Od početka, privatni kapital BC Partners imao je 104 privatne investicije u kompanije sa ukupnom vrednošću od 129 milijardi evra i trenutno ulaže u deseti privatni akcijski fond.

Na terenu privatnih kreditnih fondova, BC Partners trenutno investiraju u Special Opportunities Fund I.

Za više informacija, postetite www.bcpartners.com

KKR

KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja se bavi višestrukim alternativnim vrednostima, uključujući privatni kapital, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menandžerskim partnerstvom koje upravlja hedž foindovima.

KKR teži da generiše atraktivne investicione fondove za svoje investitore uz strpljiv i disciplinovan investicioni pristup, zapošljavanje stručnjaka svetske klase i upravljanje rastom i vrednošću portfolija KKR kompanija.

KKR ulaže sopstveni kapital uz onaj kojim upravlja za investitore u fondu i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz svoje poslove na tržištu kapitala.

Reference o KKR investicijama mogu uključivati i aktivnosti sponzorisanih fondova.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima