Detaljni novogodišnji TV program: Evo koje filmove i serije ćete moći da gledate na RTS-u (FOTO)

Uz muzički šou program ući ćemo u Novu godinu, sa najvećim zvezdama narodne i zabavne muzike, TV licima, orkestrima i glumcima iz omiljenih serija

  • 5

U novogodišnjoj noći na Radio-televiziji Srbije gledaćete šestočasovni muzički šou program pod nazivom "Novogodišnja bajka". Najveće zvezde narodne i zabavne muzike, TV lica, orkestri, kulturno-umetnička društva i glumci vaših omiljenih serija vodiće vas kroz spektakularan program, prepun zabave, smeha i sjajne muzike. Više od 200 izvođača na sceni podsetiće nas na muziku koja je obeležila važne trenutke i najveća slavlja u našim životima. Novogodišnja bajka počinje 31. decembra u 21.00 čas.

U šou programu učestvuje i Zdravko Čolić, Foto: Gordan Jović, Nikola Ristić/RTS
Svetlana Ražnatović, Foto: Gordan Jović, Nikola Ristić/RTS

Na Trećem programu, u ponoć, 31. decembra Simon Bolivar Big bend uvodi nas u Novu godinu uz najveće hitove džez muzike. Predstaviće nam se i najveći svetski koreografi u baletima Bajadera, Mata Hati i Ravel, a gala koncerti upoznaće nas sa zvezdama svetske operske scene. Sa vodećih svetskih filmskih festivala stižu filmovi: francuski "Tri srca", italijanski "Neposlušna" i brazilski "Mali čovek".

Novogodišnja praznična atmosfera započeće maratonom kultnih filmova sa legendarnim Brus Lijem u glavnoj ulozi. Uz filmove poput: Veliki gazda (Big Boss, 1971), Na zmajevom putu (The Way Of The Dragon, 1972), Pesnica gneva (Fists of Fury, 1971), gledaoci će moći da uživaju do duboko u noć…

Svakoga dana od 31. decembra do 8. januara pratićete priču o poslednjoj vizantijskoj kraljici Sofiji, a dokumentarnim filmom Mata Hari, špijunka ili fatalna žena, počinje serija Tajne iz istorije.

Šaban Šaulić, Foto: Gordan Jović, Nikola Ristić/RTS

Tokom 1. januara, na programu su filmovi Led (Lyod, 2018), Izvan granica realnosti (Za granyu realnosti, 2018), Najlepši poklon (All I Wish, 2017), Gospođica Sloun (Miss Sloane, 2016), Siloviti (Le Redoutable, 2017), 2. januara Dan Bastilje (Bastille Day, 2016), Sila privlačnosti (Prityazhenie, 2017), 3. januara Žestoki Henri (Hardcore Henry, 2015)...

Nakon najluđe noći, 1. januara gledaoci RTS-a imaće priliku da premijerno pogledaju proslavljenog domaćeg glumca Miloša Bikovića u dva ruska, ovogodišnja, hit spektakla Led (Lyod, 2018) i Izvan granica realnosti (Za granyu realnosti, 2018). Za ulogu šampiona umetničkog klizanja, u bajkovitoj ljubavnoj priči inspirisanoj istinitim događajima, koja preti da postane jedan od najgledanijih filmova svih vremena u Rusiji, Biković je čak šest meseci trenirao kako bi gledaocima verno prikazao sve lepote ovog sporta.

Scena iz filma Miloša Bikovića "Led", Foto: Promo RTS

U filmu "Izvan granica realnosti" staje rame uz rame sa holivudskim glumcem Antoniom Banderasom i tumači potpuno drugačiju ulogu, talentovanog kockara Majkla koji okuplja grupu ljudi sa hipnotičkim i telepatskim moćima kako bi osvojio veliku svotu novca u kazinu.

"Izvan granica realnosti", Foto: Promo

Međutim, on nailazi na mnogo snažnijeg mističnog rivala, i dovodi i sebe i svoj tim u opasnost. Film uspešno kombinuje elemente mistike, trilera i romanse, a sniman je u nekoliko evropskih prestonica.

Tokom 5. januara na RTS 2 gledaćete svih šest epizoda četvrte sezone serije Birmingemska banda (Peaky Blinders).

Serija "Birmingemska banda", Foto: Promo RTS

Radio-televizija Srbije je tokom novogodišnjih praznika pripremila bogat i pažljivo osmišljen program za najmlađe gledaoce. Praznični dani posvećeni deci i tinejdžerima počinju emitovanjem dvodelnog mjuzikla "Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu" i "Pored mene".

Serija "Pored mene", Foto: Promo RTS/Tamara Antonović

Mjuzikl je originalni projekat nastao prema četrnaest autorskih kompozicija Nikole Čuturila (i istoimenom albumu u izdanju PGP RTS-a) po scenariju i režiji poznatog reditelja Stevana Filipovića.

"Sa radošću za kolibri", Foto: Promo

Prvi deo namenjen je deci mlađeg uzrasta a drugi tinejdžerima jer tematski obrađuje karakteristične adolescentske probleme. U novom aranžmanu i produkciji, uz izvođenje članova hora Kolibri i Dečjeg hora RTS-a pod upravom dirigentkinje Ljiljane Ranđelović u prvom delu pevaju i igraju naši poznati glumci Slobodan Boda Ninković, Dragan Mićanović, Ivan Jeftović, Slobodan Beštić, Tamara Aleksić kao i sam autor Nikola Čuturilo. Prvi deo će biti emitovan 29. decembra u podne na Prvom programu RTS-a, sa reprizom 31. decembra na drugom programu RTS.

U programu učestvuju "Kolibri" i Dečiji hor RTS, Foto: Gordan Jović, Nikola Ristić/RTS

Do kraja prve novogodišnje nedelje, pored redovnog bloka crtaća od 8 do 10 ujutro, na RTS 2 posle Malog dnevnika koji 23. decembra proslavlja svoju hiljaditu emisiju, emitovaćemo i poseban program za najmlađe, igrani TV film "Pismo za Deda Mraza", kao i premijere pozorišnih predstava "Čarobna šerpa", "U potrazi za snom" i "Bah jezdi na kamili".

Od 12. januara, svake subote u podne na RTS 1 kreće nova serija "Nebojša Čelik šou", nastavak serije "Plaško Hrabrović".

Pripremljena su i specijalna izdanja popularnih RTS-ovih emisija: Šarenica, Balkanskom ulicom, Velika iluzija-godina na filmu...

U programu učestvuju i najmlađi, Foto: Gordan Jović, Nikola Ristić/RTS

Pored tradicionalnog prenosa Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, na programima RTS-a očekuje nas i bogat muzički program za sve ukuse - "Izabrali ste 60 najlepših narodnih pesama", "Simfonijski orkestar RTS-Sviramo crtaće", "Uz pesmu i vino, Skadarlija", "Kafanski urnebes", koncerti Bajage i Instruktora, Gorana Bregovića i Simfonijskog orkestra RTS, Željka Joksimovića, Ane Bekute, Harisa Džinovića, Bilje Krstić i Bistrika, Teofilovića i Miroslava Tadića…

Bogat muzički program za sve ukuse, Foto: Gordan Jović, Nikola Ristić/RTS

Kao i uvek, informativni program Radio-televizije Srbije, Jutarnji program i Beogradska hronika biće uz gledaoce bez pauze, odmah od 1. januara. Treći program RTS-a i ove godine nas za praznike vodi na putovanje širom sveta.

Ženski deo publike obradovaće romantična komedija sa Šeron Stoun u glavnoj ulozi – Najlepši poklon (All I Wish, 2017), kao i simpatični španski film Zbog tebe promeniću prezime, opet (Ocho apellidos catalanes, 2015). Potpuno praznično uživanje obezbediće i uzbudljivi triler (Miss Sloane, 2016), francuska istinita priča o režiseru Žan-Lik Godaru – Siloviti (Le Redoutable, 2017), kao i interesantni nemački film Pozdravi iz Fukušime (Grüße aus Fukushima, 2016) o mladoj Nemici Mari, koja putuje u Japan kako bi pomogla žrtvama trostruke katastrofe 2011. godine.

Gospođica Sloun, Foto: Promo

U sredu, 2. januara, Prvi program biće rezervisan za akciju Dan Bastilje (Bastille Day, 2016) sa Idrisom Elbom u glavnoj ulozi, kao i zanimljivu rusku, naučno-fantastičnu priču Sila privlačnosti (Prityazhenie, 2017), dok ćemo na Drugom programu gledati čuvene filmove, malo starijeg datuma poput Posao u Italiji (The Italian Job, 1969), Crveni (Reds, 1982), 48 sati (48 Hours, 1982)

Dan Bastilje, Foto: Promo

Preživela (Survivor, 2015), sa Milom Jovović u glavnoj ulozi naći će se na programu u četvrtak, 3. januara u 21 čas, a zatim u 22.40 sledi Žestoki Henri (Hardcore Henry, 2015), neobični ruski film, sa perspektivom iz prvog lica, u potpunosti snimljen uz pomoć minijaturne kamere GoPro Hero4.

Tokom prazničnih dana gledaoci će imati priliku da pogledaju i istorijsku fantaziju Legenda o Kolovratu (Legenda o Kolovrate, 2017), zatim filmove poput Sjajan plan (Flawless, 2017), Najbolje od njih (Their Finest, 2016), Kraljica pustinje (Queen of Desert, 2015)…

Ali i neka od omiljenih domaćih ostvarenja poput Tesna koža (svi delovi), Ranjeni orao, Paja i Jare, Zona Zamfirova, a za Badnje i Božićno veče - Montevideo, Bog te video i Montevideo, vidimo se. Za božićno jutro RTS će nagraditi svoje najmlađe gledaoce ekskluzivnom premijerom domaćeg dečjeg filma Zlogonje (2018).

Legenda o Kolovratu, Foto: Promo

Od 6. januara sa filmom Više od igre (1976) započinje ciklus domaćih restauriranih filmova, u okviru kog ćemo emitovati: Varljivo leto ‘68, Ko to tamo peva (1980), Maratonci trče počasni krug (1982), Kad budem mrtav i beo (1967)… RTS je rezervisao dva termina za ove filmove – jedan popodnevni oko 13.20 i udarni večernji termin u 21 ili 22 časa na Prvom programu.

VIDEO/Uzeli smo ofinger i najjeftinije ukrase: Za 15 minuta smo napravili ono što u radnjama košta 3.000 dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    24. decembar 2018 | 16:28

    Nema Ivkova Slava i Došlo doba da se ljubav proba:) wtf:)

  • Ja

    24. decembar 2018 | 16:45

    Kakva krsina od filmova,dal je ovo normalno u 2018-2019 godini sve reprize i prestari filmovi,ko gleda jos to

  • Ceca

    24. decembar 2018 | 22:33

    Kakva je nova godina bez zikine dinastije i hajde da se volimo,to su tradicionalni filmovi a tradicija se ne prekida

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA