≫ 

Kompanija Dow Jones i Tanjug sklopili ugovor o saradnji

Dau Džons je fokusiran na informacije iz oblasti sveta finansija, te pružanje "informacionih alata" finansijskim kompanijama

  • 1

Novinska agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dau Džons, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vesti, na komercijalnoj osnovi.

Do saradnje Dau Džonsa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije.

Dau Džons je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dau Džons industrijski prosek, koji pokazuje vrednost 30 velikih preduzeća sa sedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi.

Kompanija poseduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend - dnevni list Volstrit Džornal, a fokusirana je na informacije iz oblasti sveta finansija, te pružanje "informacionih alata" finansijskim kompanijama.

Poseduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dau Džons Njuzvajer, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dau Džons Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.

Dau Džons je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu Njuz Korporacije Ruperta Mardoka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA