≫ 

RTS više nije na broju 2: Velika promena u rasporedu programa SBB

TOP kanal danas je promenio ime u Nova S i postao deo brenda Nova S

  • 16

Korisnici SBB digitalne D3 televizije od danas na drugom kanalu više ne gledaju program Radio-televizije Srbije (RTS). Program RTS1 sklonjen je sa drugog mesta iz rasporeda kanala korisnika kablovskog operatera SBB, a na njegovo mesto došao je novi program Nova S.

TOP kanal danas je zvanično promenio ime u Nova S i postao deo brenda Nova S koja predstavlja najveću televizijsku regionalnu mrežu.

Ova odluka SBB-a dolazi tačno dve godine nakon prvobine odluke kompanije SBB da prvi program RTS sklone sa tradicionalnog prvog mesta na listi i da umesto njega stave televiziju N1 koja postoji od 2014. godine.

Javni servis još 2017. godine bio nezadovoljan odlukom da se pomeri na drugo mesto, a reakcije na najnovije pomeranje još nema.

REM PODNEO ZAHTEV ZA POKRETANJE PREKRŠAJNOG POSTUPKA

Savet REM-a je na sednici podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu protiv SBB-a zbog povrede odredbe člana 100. Zakona o elektronskim medijima.

Prema navedenom članu Zakona, operator je bio u obavezi da u pismenoj formi obavesti Regulatora o svakoj promeni broja i strukture programskih paketa, navedeno je u saopštenju REM-a objavljenom na sajtu Regulatora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    25. mart 2019 | 11:26

    Samo se vi igrajte, i biće te uskoro ignorisani od patriotski opredeljenih građana sa kojima imate ugovor o korišćenju vaših usluga.

  • Života

    25. mart 2019 | 10:41

    Što se mene tiče još samo pink i hepi da izbace iz ponude!

  • Milos

    25. mart 2019 | 10:59

    Da li ce drzava reagovati? Korisnik sam SBB duze od 10 godina ali kakav je ovo nacin?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA