≫ 

U Srpskom telegrafu poklon posteri ratnih heroja Milenka Pavlovića i Zorana Radosavljevića: Poginuli su braneći Srbiju od NATO agresije

U subotu 30. marta, trknite na trafike i možete dobiti fotografije ovih dvojice heroja srpskog naroda, o čijim se podvizima priča i nakon 20 godina

  • 0

U sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa čitaoci će uz kupljeni broj dobiti i poklon postere srpskih heroja Milenka Pavlovića i Zorana Radosavljevića koji su život dali braneći Srbiju od NATO agresije.

HEROJ SRPSKOG NEBA - MILENKO PAVLOVIĆ

Potpukovnik Milenko Pavlović stradao je u borbi sa NATO lovcima. Žrtvovao se kako bi spasao mlađeg kolegu sigurne smrti koja ga je čekala u neravnopravnoj borbi sa američkim lovcima. Bio je to njegov poslednji let, ali i poslednji let jugoslovenske avijacije do kraja NATO agresije.

Foto: Srpski telegraf

Tog 4. maja 1999. godine, Pavlović je izvukao mlađeg kolegu pilota iz kokpita Mig-a 29 koji se spremao da poleti sa batajničkog aerodroma.

- Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću - urlao je Pavlović dok je izvlačio kolegu iz kabine, da bi potom u poluispravnom avionu krenuo ka Valjevu, rodnom kraju, u susret desetinama NATO lovaca i bombardera.

JUNAK ZORAN RADOSAVLJEVIĆ

Major Zoran Radosavljević, najmlađi pilot lovac Vojske Jugoslavije, posthumno odlikovan medaljom za hrabrost. Radosavljevića, koji je u međuvremenu dobio i ulicu u Beogradu, kolege pamte kao sjajnog druga i vrsnog pilota, najmlađeg koji je u Jugoslaviji ikada leteo na migu-29.

Foto: Srpski telegraf

Rođen u Prištini u februaru 1965. godine, Radosavljević je smatran za jednog od najperspektivnijih oficira VJ koji je trebalo ubrzo i da doktorira.

Zato u subotu 30. marta, trknite na trafike i možete dobiti fotografije ovih dvojice heroja srpskog naroda, o čijim se podvizima priča i nakon 20 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA