≫ 

UNS saznaje: Bogoljub Pješčić poslao preteći SMS uredniku Bete

Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena - glasila je preteća poruka koju je dobio Dragan Janjić

  • 1

Nekadašnji vlasnik internet provajdera Absolut OK Bogoljub Pješćić potvrdio je Udruženju novinara Srbije da je poslao SMS poruku glavnom i odgovornom uredniku Bete Draganu Janjiću i da je zbog toga saslušan u policiji.

- Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo - piše u poruci koja je u sredu stigla na mobilni telefon Dragana Janjića. Beta je preteći SMS prijavila policiji, ali javnosti nije saopštila da je identitet osobe koja je poruku poslala poznat uredniku i redakciji.

I Pješčić i Janjić potvrdili su UNS-u da se dugo poznaju. Pješčić negira da je pretio Janjiću i Beti, dok Janjić tvrdi da je od Pješčića dugo slušao prigovore na uređivačku politiku Bete, ali da prijavljeni SMS nije bio prigovor već pretnja koju je morao da podeli sa kolegijumom.

- Znam ko je poslao poruku. Beta je prijavila, jer se radi o pretnji Beti, a poruka je stigla na moj telefon. Poznajem čoveka jako dugo i ne znam šta se s njim dogodilo - rekao je Janjić UNS-u i potvrdio da je Absolut OK, firma u nekadašnjem vlasništvu Pješčića, bio internet provajder Bete do prodaje SBB-u.

Urednik Bete, Dragan Janjić, primio je preteće poruke-Foto: Medija centar Beograd

Pješčić je UNS-u rekao da urednika Bete zna 25 godina, da je informacioni sistem Bete razvila firma Absolut OK, da dobro zna i Janjićevog sina koji je radio u njegovoj firmi Absolut OK gde je nastavio da radi i po promeni vlasnika. Pješčić odbacuje tvrdnje da se radi o pretnji već da je do SMS poruke koju je poslao Janjiću došlo zbog Janjićevog tvita sa kojim se ne slaže.

- Napisao je tvit, otprilike, da je vreme da se prekine sa tom šaradom i pričom o upadu u RTS, da je to sve obična glupost i da se to ništa nije dogodilo. I ja napišem, kakva bi reakcija Draganova bila da je samo jedan čovek došao i počeo da viče u Beti, samo jedan. Napisao sam mu poruku: "Dragane, ako se neka glupost desi u Beogradu pa izgori Beta, hoće li i onda i to biti u redu"?

Kako je rekao, posle toga ga je pozvao i pričao s njim jedno 15 minuta.

- Rekao sam mu: "Nemoj bre tako, Dragane, ne možeš biti takav fašista prema kolegama. Da l’ se ti slažeš sa njima ili ne to je druga stvar, ipak su neke tvoje kolege. Ali podržavati rulju bilo koje vrste, bilo kog političkog opredeljenja za mene je neukusno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    31. mart 2019 | 11:58

    Pješčić je samo ukazao na licemerni stav Dragana Janjića.Jasna osuda nasilja nad bilo kojom medijskom kućom je preduslov sih preduslova da neko može sebe da kvalifikuje kao objektivnog novinara a medijska kuća da stoji čvrsto iza kodeksa novinarstva i međunarodnih konvencija. Flert sa nasilnicima i fašističkim ponašanjem može skupo da košta svakoga ko u prvom i jedinom pravom trenutku ne osudi takve pojave i ponašanje. Relativizacija nasilja je nedopustiva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA