≫ 

"Borba" postaje većinski vlasnik "Novosti": Skupština primopredaje odložena za 20. maj

Privredni sud u Beogradu u januaru prošle godine doneo je Rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana Kompanije "Novosti"

  • 0

Kompanija "Novosti"  treba da usvoji plan kojim se njihov dug prema štampariji "Borbe" transformiše u vlasništvo ove kompanije. Skupština primopredaje je, kako saznajemo, zakazana za 20. maj.

Time bi više od 60 posto vlasništva "Novosti", koje sada ima biznismen Milan Beko, prešlo u ruke "Borbe", koja je većinski u vlasništvu države. Inače, 30 posto akcija pripada državi, 7 posto PIO fonu, a 1 posto građanima.

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti", nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ove tvrdnje. Samo je za Telegraf.rs kratko prokomentarisao:

- "Novosti" ostaju u svojim rukama, čiji god da bude kapital - poručio je on.

Kako je UNS ranije objavio, vrednost akcija Kompanije "Novosti" zbog "negativnog kapitala", odnosno zbog većih obaveza od vrednosti imovine društva, biće snižena svim sadašnjim vlasnicima, dok će Štamparija "Borba" na osnovu potraživanja koja iznose oko milijardu dinara postati većinski vlasnik.

Inače, u opticaju je 6.739 hartija od vrednosti ove kompanije, nominalne vrednosti 61.860 dinara, a obračunske vrednosti -149.563 dinara.

Kompanija, prema podacima Beogradske berze, ima 329 zaposlenih, redakcijski prostor od 4.453 metara kvadratnih i šest predstavništava (Vranje, Kraljevo, Požarevac, Novi Sad, Kragujevac i Niš).

Privredni sud u Beogradu u januaru prošle godine doneo je Rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana Kompanije "Novosti" kojim se obustavlja stečaj ove medijske kuće. Stupanjem na snagu ovog plana kompanija od 27. februara ove godine nije više u blokadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA