Papa otvara tajne arhive Vatikana iz Drugog svetskog rata, brojni ustaški zločini sada će izaći na videlo

Arhive će biti otvorene 2. marta 2020. godine, objavio je papa Franja, a očekuje se da budu otkrivene brojne tajne o podršci Vatikana u sakrivanju zločina nad Jevrejima, Romima, Srbima...

  • 9

Papa Franja je odlučio da otvori tajne arhive Vatikana koji se odnose na period Drugog svetskog rata kada je vrhovni poglavar bio Pije XII, preneo je Rojters saopštenje i naveo da je to nešto što su Jevreji tražili decenijama od poglavara Rimokatoličke crkve. Ova odluka mogla bi da napravi popriličnu "dramu" i na Balkanu, jer, ukoliko se zaista obelodane svi tajni dosijei, pre svega u vezi sa ustaškim zverstvima, to bi moglo da, poprilično zategnute odnose među balkanskim narodima dovede do usijanja.

U saopštenju se navodi da su pojedini Jevreji optuživali Pija XII, koji je bio papa od 1939. do 1958, da se nije na sve načine zalagao protiv Holokausta.

Foto: Tanjug/AP

Vatikan je, međutim, tvrdio da je papa Pije XII tajno radio, iza kulisa, kako bi spasao Jevreje.

- Arhive će biti otvorene 2. marta 2020. godine, objavio je papa Franja.

Očekuje se da budu otkrivene brojne tajne o podršci Vatikana u sakrivanju zločina nad Jevrejima, Romima, Srbima, kao i drugim satanizovanim narodima tokom trajanja drugog svetskog rata, ali i nakon njega.

Foto: Wikipedia/Mladifilozof

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • armagedon

    6. mart 2019 | 06:36

    Istina ce izaci na videlo kada se nebeske arhive otvore i dodje sudnji dan, pokajte se na vreme.

  • 👤

    4. mart 2019 | 15:49

    2020? А до тада ће да тиња. Ништа папа ново неће објавити. О злочинима и злочинцима се мање више зна. О "пацовским каналима", којима су ти исти злочинци, који су за рачун тог истог Ватикана, чинили злодела, били пребацивани у Јужну Америку, док се јавност замајавала наводним суђењима, исто се мање више све зна. Дошло је изгледа време да Ватикан жртвује једну од својих перјаница, ударну песницу на Балкану, НДХ, зарад "виших циљева". Надам се само, да ми Срби, нећемо поново испасти крајње наивни и очекивати да је откривање "истине" у циљу неког помирења и човекољубља, па да похрлимо у загрљај папи. "Канџе" Ватикана скоро хиљаду година секу Православље на разне начине. Не верујем да ће језуита сада одустати од вишевековног "дела". Бди над собом Србине.

  • KK

    4. mart 2019 | 14:36

    Interesuje me sta ce biti sa Stepincem , sa zlatom nadjenim u katedrali u Zagrebu, sa Krunoslavom Draganovicem i ostalim koji su organizovali "pacovske kanale" , a sada RH trazi da postane svetac.??!!Taj koji je davao BLAGOSLOV u Jasenovcu da kolju nejac!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA