ODLUKA DO KRAJA NEDELJE: SNS pravi Vladu bez SPS-a?

Naprednjaci će na sednici Predsedništva stranke odlučivati o novim ciljevima i programu Vlade Srbije, ali i razgovaraće se o predlogui da se ne pravi koalicija sa SPS-om

  • 7

Srpska napredna stranka će do kraja nedelje na sednici Predsedništva raspravljati o novoj Vladi Srbije, koalicionim partnerima i njenom novom programu koji je napisao Aleksandar Vučić, a kako za Telegraf.rs najavljuju stranački funkcioneri razmatraće se i predlog da SPS ne bude pozvan da uđe u nov sastav kabineta u Nemanjinoj 11!

Lider SNS-a Aleksandar Vučić potvrdio je za "Danas" da je prionuo na pisanje novog programa Vlade Srbije koji će biti ponuđen svim potencijalnim koalicionim partnerima na razmatranje.

Program reformi odnosiće se na sve ključne oblasti, poput obrazovanja, zdravstva i, naravno, ekonomije, gde su osnovni ciljevi smanjenje nezaposlenosti, dovođenje investitora i bolji standard građana.

U istom trenutku kada je Vučić saopštio da završava rad na programu za budućnost Srbije, potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da će predložiti lideru naprednjaka i novom mandataru da Vlada Srbije bude formirana bez Socijalističke partije Srbije.

Stefanović će na sednici Predsedništva imati podršku svojih stranačkih kolega, a prvi ga je podržao još jedan od potpredsednika naprednjaka Bratislav Gašić.

- Naravno da ću podržati mog kolegu Stefanovića u stavu da socijalisti ne budu partneri u novoj Vladi, jer niko iz SNS-a nije rekao nijednu lošu reč o bilo kome iz SPS-a, a oni sebi daju pravo da loše govore o nama - kaže za Telegraf.rs Bratislav Gašić.

Potpredsednik SNS-a Zorana Mihajlović kaže za Telegraf.rs da će na sednici Predsedništva biti reči o tome hoće li i sa kim naprednjaci praviti koaliciju.

- O tome da li će biti koalicije i sa kim dogovaraćemo na organima stranke, a za mene lično je veoma važno ko su ljudi koji će voditi resore i da tu izaberemo stručne, učene, iskusne i sposobne kadrove, što je mnogo važnije od toga koja će stranka biti naš partner - kaže ona.

Funkcionerka SNS-a Jadrana Joksimović za Telegraf rs na pitanje hoće li podržati stav Nebojše Stefanovića da Vlada bude formirana bez SPS-a kratko je odgovorila:

- O tome i svim ostalim bitnim pitanjima razgovaraćemo na stranačkim organima, pre svega Predsedništvu.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    26. mart 2014 | 13:02

    SPS je očigledno prava opozicija. Bolje im je u opoziciji, jer tamo neće moći toliko da koče rad nove Vlade.

  • Biraci

    26. mart 2014 | 12:58

    Upravo tako. Samo bez SNS a. Dosta su socijalisti krali,unistavali nasu imovinu prodajuci nase firme i terajuci ljude u inostranstvo. SPS Lopovi.

  • Bili Piton

    26. mart 2014 | 14:03

    Suviše lepo da bi bilo istinito...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA