Kostić: Srbi protestvuju zbog kosovskog izbornog zakona

- Ovaj izborni zakon znači administrativno čišćenje Srba sa Kosova. Sa ovim izbornim zakonom Vlada Kosova i Skupština Kosova pokazuje da ne žele Srbe na Kosovu niti u kosovskim institucijama. Izjave Vlade Kosova i Skupštine Kosova o svim integracionim procesima potvrđuju se ovim zakonom o izborima kao deklarativne - rekao je predsednik Građanske inicijative "Srpska"

  • 2

Predsednik Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić pozvao je danas, sa protesta radnika opštine Gračanica, sve srpske poslanike u Skupštini Kosova, kao i poslanike ostalih manjina da napuste rad parlamenta Kosova u ime protesta protiv kosovskog izbornog zakona.

Ovaj protest je, rekao je Kostić, u ime svih onih koji su protiv izbornog zakona koji Skupština Kosova i vlada Kosova nameću da se usvoji.

- Ovaj izborni zakon znači administrativno čišćenje Srba sa Kosova. Sa ovim izbornim zakonom Vlada Kosova i Skupština Kosova pokazuje da ne žele Srbe na Kosovu niti u kosovskim institucijama. Izjave Vlade Kosova i Skupštine Kosova o s vim integracionim procesima potvrđuju se ovim zakonom o izborima kao deklarativne - rekao je Kostić.

Gradonačelnik opštine Gračanica, Branimir Stojanović, je rekao da je rešenje izmena onih tačaka za koje se zalažu Srbi, a to su rezervisana mesta i sve ostalo oko podataka glasača.

- Ovim zvanična Priština želi, dodao je on, "da spreči Srbe da izlaze na izbore."

Kako Tanjug sazanje, protesti su danas održani u svih 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARIO

    28. mart 2014 | 13:45

    Srbi su manjina,zahvaljujuci onima koji su sve svoje prodali albancima za brdo pata,a ne zbog onih sto su potpisivali u briselu!

  • Bozidar

    28. mart 2014 | 12:01

    Sta je za ocekivatati kad smo manjina ,zshvaljujuci onima koji su u Briselu potpisali puno vise od onoga sto mi znamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA