Kacin: EU ne sme da ima svoje favorite na izborima u Srbiji

Srbija mora da bude još ambicioznija na svom putu ka EU kako bi evropska perspektiva bila što opipljivija građanima

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da EU ne sme da ima svoje favorite na predstojećim izborima u Srbiji.

Punu podršku Brisela može i mora da dobije svaka politička grupacija koja pokaže da ima jasnu evropsku orijentaciju i da sprovodi konkretne reforme - rekao je Kacin.

Napominjući da EU može samo da prizna demokratski donesen rezultat izbora i da sarađuje na najbolji način, slovenački evroparlamentarac dodao je da  "kako Srbija ne može da bira funkcionere EU, tako ne može biti ni obrnuto".

- Jako je važno da smo došli do trenutka u evropskim integracijama Srbije kada više nije važno ko pobeđuje na izborima -istakao je on.

On je naglasio da kada Srbija postane članica EU, svi njeni državljani postaće evropski građani, ne samo članovi vladajuće koalicije ili proevropskih pokreta i da će, prema kriterijumima za članstvo, biti ocenjen učinak svake Vlade jer "nema podrške bez reformi".

Izvestilac EP za Srbiju smatra da za našu zemlju, od kada je dobila status kandidata za članstvo u EU, Ruska Federacija "ne postoji više ni kao politička, a kamoli ekonomska ili demokratska alternativa Evropskoj uniji".

On je pozvao Srbiju da bude još ambicioznija na svom putu ka EU kako bi evropska perspektiva bila vidljivija i opipljivija građanima.

 

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA