TAJNI DOKUMENTI SAD: Hrvati i Tuđman zajedno sa Amerikom rušili Miloševića!

Donedavno tajne depeše Vlade SAD otkrivaju kako su Hrvatska i njen tadašnji predsednik bili vrlo spremni na saradnju sa američkom administracijom prilikom rušenja Miloševićevog režima

  • 22

Hrvatska i Franjo Tuđman bili su spremni na saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama i aktivno su učestvovali u rušenju Slobodana Miloševića navodi bivši američki ambasador Vilijam Montgomeri u tajnim depešama vlade SAD, koji su nedavno objavljene.

- Hrvatska je vrlo predusetljiva i spremna da pomogne u naporima Sjedinjenih Država da ojačaju opoziciju u Srbiji i sruše režim Slobodana Miloševića - hvalio je Franju Tuđmana bivši američki ambasador u Zagrebu Vilijam Montgomeri u depešama koje je slao kolegama u State Departmentu.

Ovih dana objavljeni dokumenti iz mandata Bila Klintona otkrivaju da su SAD uložile 12 miliona dolara u programe pomoći opozicionim strankama, nevladinim organizacijama i nezavisnim medijima u Srbiji.

Hrvatska im je izašla u susret time što je od svih zemalja prva priskočila u pomoć i HRT-ov odašiljač u Belju dala na korištenje za reemitiranje programa Glasa Amerike i Radija Slobodna Evropa na srpskom jeziku, piše jutarnji.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smesko

    1. april 2014 | 10:41

    Zasto su zabranjeni ruski kanali na SBB-u?Svi znamo odgovor zasto placamo pretplatu RTS-u ,a on ne sme da objavi filmove o Kosovu,Oluji ili zlocinima stranih zemalja prema SR Jugoslaviji.Mislim da se to radi smisljeno da bi se pripremile neke nove generacije za 15 godina za NATO ali ne vredi im to dok god smo zivi mi koji smo to preziveli.Objave se filmovi o vadjenju organa na Kosovu i zgradi RTS-a gde se krivi Cobe ali ne sme da se pominje osiromaseni uranijum,ratna steta sruseni mostovi i rafinerija.Mnogo su nas zaduzili i vraticemo im sa kamatom i za Oluju i za 17. mart.

  • Bic Boziji

    1. april 2014 | 11:03

    Upravo ovakve stvari su prave stvari.zasto su prave.pokazuhu da Srbi nikada i nikome nisu bili SLUGE za razliku od drugih naroda koji vole tutore i da im drugi kroje kapu.Pa pogledajte kroz istoriju.Ciju su sve uniformu nosili Hrvati.?? / ciju nisu / za razliku od Srba.Naravno , ni muslimani nisu bolji ...suncokreti , spremni izdati i vlastitu majku..

  • Darin

    1. april 2014 | 10:48

    Zasto se to naziva "tajna" kada se zna da je to javno radjeno Zalosno je to sto je Srbija kao i obicno racunala na pogresnu stranu, "pravoslavnu bracu Ruse", a Tudjmani Hrvatska, na "agresore". Rezultat je poznat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA