NISU ZVEZDA I PARTIZAN: Srbijom su vladali Mančester, Barselona i Bajern. Evo i kako!

Premijeri Srbije često su voleli da svoje kabinete uporede s fudbalskim gigantima. Za uzore su uzimali velikane iz Engleske, Španije i Nemačke

  • 10

Srbijom je od uvođenja višestranačja vladalo deset vlada, a Aleksandar Vučić biće jedanaesti premijer Srbije od 1990. Međutim, malo ljudi zna da su državom upravljali i fudbalski velikani poput Mančester junajteda, Barselone i Bajerna iz Minhena!

Budući premijer Srbije Vučić najavio je da želi da njegov kabinet radi kao dobro uigran tim Bajerna iz Minhena, bez velikih zvezda.

- Treba napraviti vladu koja će da funkcioniše kao tim, koja možda ne mora da ima Mesija i Ćavija, nego vladu kao Bajern, koji ima izvanredan tim. On ima odlične pojedince, teško da su zvezde tog kalibra Riberi i Kros, ali kao što vidite, igraju bolje – rekao je Vučić u intervjuu za Dojče vele.

Ovo nije prvi put da premijeri svoj tim u Nemanjinoj upoređuju s nekim svetskim velikanom iz sveta fudbala.

Ubijeni predsednik Vlade Srbije Zoran Đinđić je u intervjuu za "NIN" 2002. godine uporedio je svoj kabinet s fudbalskim gigantom sa Old Traforda.

- Vlada je kao Mančester junajted. Nepoznati igrači treba da plate Mančester junajtedu da igraju u njemu, jer će posle toga biti poznati. Sad svaki ministar ulaže i u svoju karijeru i u svoj rejting. Jasno je da će pet-šest ministara koji ovde rade ekonomski deo, kada završe posao u ovoj vladi, moći u svetskim korporacijama da dobiju mesto koje nikad ne bi imali - kazao je Đinđić.

Premijer u ostavci Ivica Dačić svojevremeno je o svojom kabinetu iz Nemanjine 11 rekao da funkcioniše kao velikan iz Katalonije sa Kamp Noua.

- Mi smo kao Barselona - rekao je u šali novinarima Dačić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA