OTKRIVAMO: Ko su Ronaldo, Kimbo, Kera, Korto, Indijana i Džeremaja u srpskoj politici? (FOTO)

Kućni ljubimci porodice lidera Liberalno demokratske partije, divni psići marke Bišon nose neobična imena koja će vas ostaviti bez daha

  • 3

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović utehu za izborni poraz, osim u porodici, nalazi i među svojim ljubimcima Kerom, Kortoom, Kimbom, Džeremajom i Ronaldom!

Porodica Jovanović u svom sastavu broji i pet preslatkih bišona, koji ostavljaju bez daha na prvi pogled.

Bišon je nastao u doba italijanske renesanse ukrštanjem između malteškog bišona i drugih malih pasa, među kojima je i pudla, čija kovrdžava dlaka podseća na krzno angorske koze i koji je bio omiljena životinja kralja Fransoa I.

Smešan i veoma inteligentan, potisnuo je čak i pudlu u salonima u 17.veku. Od naziva ovog psa nastao je glagol bichonner, čije je prvo značenje "kovrdžati kosu".

Njegova popularnost u Španiji, pogotovu u 19. veku, bila je tolika da su ga proglasili španskom rasom i da su ga dugo zvali Tenerife. Obzirom na njegovo poreklo, Međunarodna kinološka federacija je ovu rasu priznala kao francusko-belgijsku. Veseo razigran i živahan, ovaj pas je ostao izrazito naklonjen životu na selu, ali takođe se dobro prilagođava životu u stanu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA