Zeman: Kosovska vojska je naoružani OVK

- S obzirom na to da je OVK, za vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji, izvršila niz terorističkih akcija, plašio bih se samostalne kosovske vojske, koja ne bi predstavljala ništa drugo do naoružani OVK - rekao je Miloš Zeman u češkim novinarima tokom posete Srbiji

  • 8

Predsednik Češke, Miloš Zeman, upozorio je da bi stvaranje kosovske vojske značilo ponovno naoružavanje pripadnika Kosovske oslobodilačke vojske (OVK), koja je, tokom rata na Kosovu, izvodila terorističke akcije.

- S obzirom na to da je OVK, za vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji, izvršila niz terorističkih akcija, plašio bih se samostalne kosovske vojske, koja ne bi predstavljala ništa drugo do naoružani OVK - rekao je Zeman u sredu češkim novinarima tokom posete Srbiji.

Kako prenose češki mediji, Zeman je dodao da je raspuštanje OVK bilo jedan od zahteva tokom mirovnih pregovora.

Podsećajući da je Zeman odavno protivnik nezavisnosti Kosova, češki mediji prenose i njegove reči da je "Kosovo, koje niz zemalja nije priznao, u najmanju ruku veoma čudna zemlja".

- To je država gde veliki uticaj ima narkomafija - rekao je Zeman i svoj negativni stav prema nezavisnom Kosovu dopunio da tamo, kao ni njegov prethodnik Vaclav Klaus nije imenovao češkog ambasadora.

Češki predsednik je u razgovoru s novinarima pomenuo i sumnje da je OVK trgovala ljudskim organima, koja se prvi put pojavila 2008, a na nju 2010. ukazao Dik Marti u izveštaju Saveta Evrope.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHEDOMIR

    3. april 2014 | 13:12

    To naš predsednik i premijer treba da kažu u UN pred OBamom, ako im mikrofon radi (ako imaju ♣).

  • Viking

    3. april 2014 | 14:02

    Imal' i jedna ugledna drzava da brani interese Srbije? Uvek su to neke poljske, ceske, slovacke, rumunije, moldavije, kube, pakistani...

  • abs

    3. april 2014 | 20:01

    Braćo Rusi evo vam Srbija.pozurite ovi naš sve izdadoše i pokradoše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA