SKROZ UMILJATA POLITIČKA PRIČA: Ovo su ljubimci srpskih funkcionera!

Srpski političari definitivno idu u korak s vremenom, pa se tako sve više njih opredelilo da čuva, neguje i voli kao člana porodice nekog kućnog ljubimca. Telegraf vam otkriva kog

  • 4

Narodna poslovica kaže: "O čoveku najbolje sudiš kad vidiš njegov odnos prema zivotinjama". Kako se srpski političari odnose prema životinjama, da li imaju kućne ljubimce i kako se njihovi ljubimci zovu, otkriva naš portal, a vi prosudite kakav je karakter političara na srpskoj sceni i čiji su Snupi, Nini, Cuki, Ronaldo i Džeremaja.

Srpski političarima veoma vole životinje i svesni su da se u odnosu prema životinjama treba odgovorno ponašati i strogo voditi računa o njihovim potrebama, kako bi one bile srećne i živele dostojanstvenim životom.

Funkcionerka DS-a, Gordana Čomić već godinu dana ima "malo šašavo i umiljato pseto" koje svakodnevno upotpunjuje sreću njene porodice.

- Ona je tigrasta ženka francuskog buldoga i zove se Nini. To je jedno šašavo, umiljato i veselo malo pseto, koje je skoro godinu dana s nama. Zaista je lepo imati je - kaže Čomićeva.

Da kućni ljubimci predstavljaju veliku radost smatra i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, čiji će dom i porodicu uskoro uveseliti jedna maca i jedna kuca.

- Imali smo retrivera koga, nažalost, više nemamo. Ali planiramo da uskoro uzmemo i kucu i macu. Maca će biti domaća, a kuca će biti "Snupi". I zaista jedva čekamo. Životinje su, kao i svaki član porodice, i briga i radost - kaže ona.

Da su životinje velika briga, svesni su i šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, kao i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor, koji još uvek nemaju ljubimce, ali kako kažu, "samo je pitanje vremena" kad će podleći pritisku svojih mališana, koji imaju neodoljivu želju da dobiju ljubimca.

- Naš sin ima 4 i po godine i verovatno nećemo imati ljubimca dok on to ne poželi. A kada bude poželeo, sigurno ćemo ga nabaviti, a verujem da će to biti uskoro - ističe Pastor.

Funkcioner SNS-a Zoran Babić svestan je da kućni ljubimci predstavljaju veliku brigu i odgovornost.

- Trenutno odolevam pritisku svoje kćerke, koja je kao poklon za odličan uspeh poželela psa. Svestan sam da psu treba pružiti i pristojne uslove za život, da ga, pored maženja,  treba i hraniti, šetati i voditi kompletnu brigu o njemu, a to ne treba zanemariti. Svaki vlasnik mora toga da bude svestan - kaže Babić i dodaje da če svojoj ćerki najverovatnije pokloniti psa na kraju školske godine, a do tada se nada da će ona shvatiti koliku odgovornost podrazumeva briga o životinjama.

Kao veliki ljubitelj životinja poznat je i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji zbog te ljubavi nikada nije mogao da se bavi lovom, jer su mu "posebno drage srne i koštute".

- Jako volim životinje, nikada ne bih mogao da ubijem životinju, zbog toga nikada i nisam bio lovac. Trenutno imam dva šarplaninca, koje zovemo "Cuki i Cuki". I moj otac i deta su voleli šarplanince, pa sam ih i ja zavoleo. Ne mogu da zamislim da se neko loše ophodi prema psima, da ih tuče i zlostavlja. Kako bih pomogao u borbi za zaštitu životinja, otvorio sam azil za pse u Jagodini - kaže Palma, koji smatra da bi Zakon o zaštiti životinja trebalo više da se poštuje.

Bivši lider DSS Vojislav Koštunica u javnosti je poznat kao veliki ljubimac mačaka, ali i pasa. Pas Žuća, koji je bio kod lidera DSS još od bombardovanja 1999, nedavno je uginuo. Preživeo je bombardovanje, a zatim je utekao od velike potere lovaca koji su pomislili da je lisica, pa su pokušali da ga ubiju.

Tog dana im je pobegao i sakrio se u dvorište Koštuničine vikendice u Belanovici. Koštunica je izgubio Žuću, ali je utehu pronašao u mešancu zlatnožute boje, koji neverovatno podseća na njegovog uginulog ljubimca.

I dok Koštunica ima novog mezimca, porodica lidera LDP-a, Čedomira Jovanovića poseduje, kao što je Telegraf.rs pisao, čak pet preslatkih bišona. Ovi slatki psi imaju veoma neobična imena: Kimbo, Kera, Korto, Indijana i Džeremaja.

(M. Bojanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kim

    13. april 2014 | 15:28

    Pa kada Cedi imaju deca cudna imena nece imati kerovi.

  • Алекса

    13. april 2014 | 15:53

    Имају, могу, а и фенси је

  • Kolekcionar

    13. april 2014 | 19:56

    @Aleksa Upravo to, fensi je. Znam mnoge ljude koji svoju decu nisu uhvatili za ruku da šetaju, čak pojedini nisu deci ni bananicu kupili, ali zato za psa mogu da šetaju redovno i a kupuju za njega najkvalitetniju hranu. Čak mi se jedan vlasnik supermarketa izjadao i zapitao kuda ovaj svet ide kad više proda pseće i mačije hrane nego slatkiša za decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA