Brisel očekuje da Srbija podrži EU, a u vezi sa Krimom!

- Mislim da Vlada Srbije želi da vidi deeskalaciju ove situacije. Idu napori u tom pravcu i želimo, naravno, da Srbija podrži taj jedinstven stav EU što se tiče Ukrajine - kaže šef Delegacije EU

  • 13

Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport izjavio je danas da Brisel želi da Srbija podrži jedinstven stav EU u vezi sa situacijom u Ukrajini.

- Mislim da Vlada Srbije deli zabrinutost EU, zabrinutost Evropskog saveta što se tiče ove situacije. Mislim da Vlada Srbije želi da vidi deeskalaciju ove situacije. Idu napori u tom pravcu i želimo, naravno, da Srbija podrži taj jedinstven stav EU što se tiče Ukrajine - rekao je Devenport novinarima u Medija centru.

Na pitanje novinara da li to znači da se nastavljaju pritisci na Srbiju kako bi se jasno odredila prema ukrajinskoj krizi, Devenport je odgovorio da "nije reč o tome".

- Reč je o ozbiljnoj zabrinutosti zbog situacije koja postoji i o tome kako da je rešimo na način koji poštuje teritorijalni integritet Ukrajine - kazao je on.

Ambasador EU je rekao i da je danas ponovo preneo šefu srpske diplomatije Ivanu Mrkiću jedistven stav EU o ukrajinskoj krizi i mišljenje da pozicija Moskve prema Krimu nije prihvatljiva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodja

    4. april 2014 | 16:09

    Aman sjasite nam vise sa vrata,pustite nas da disemo zlotvori evropski!!!

  • Zoran

    4. april 2014 | 15:51

    Ovo je jednostavno neverovatno. Koj cinizam, Srbiju bombardovali i brutalnom silom oteli deo teritorije i mi sada treba da podrzimo EU u vezi Krima. Ako priznaju da su pogazili svo medjunarodno pravo i izvrsili ratni zlocin ubijanjem civila u Srbiji i javno se za sve to izvine, i onda nije kao na Krimu.

  • Srba kabadahic

    4. april 2014 | 16:02

    Kad eu podrži naše granice onda i mi ostale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA