SNS: Demokrate su uvele javašluk na velika vrata

SNS je saopštila da su demokrate uvele javašluk na velika vrata i da je za vreme njihove vladavine zemlja dovedena na ivicu propasti

  • 9

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas, povodom kritika predsednika sindikata "Sloga" i kandidata DS za poslanika Željka Veselinovića na račun ekonomskih mera koje je predložio lider SNS Aleksandar Vučić, da su upravo demokrate "uvele javašluk na velika vrata", pa je za vreme njihove vladavine zemlja "dovedena na ivicu propasti".

Kako se navodi u saopštenju SNS, građani su, na izborima 16. marta, nedvosmisleno pokazali šta misle o listi okupljenoj oko Demokratske stranke (DS) i o njihovoj politici.

- Sada, da ironija bude veća, pokušavaju da nam drže nekakve lekcije iz socijalne politike isti oni za vreme čijeg mandata je 400.000 ljudi ostalo bez posla. Nismo ni očekivali da će upravo oni koji su uništili sve što su dotakli, razumeti šta znači domaćinsko ponašanje prema svojoj državi i uređen sistem bez korupcije - navode naprednjaci.

Cilj SNS je, kako se dodaje, da stvori pristojnu, normalnu i uređenu Srbiju, državu u kojoj se živi od svog rada.

Ranije danas, Udruženi sindikat Srbije "Sloga" je u saopštenju, koje je potpisao Veselinović, naveo da je najava Vučića da će voditi politiku agresivnog jačanja privatnog sektora na uštrb štednje u javnom, za taj sindikat, neprihvatljivo.

To, kako je saopštila "Sloga", pokazuje da nova vlada Srbije neće sprovoditi sistem poput Austrije i Nemačke, "već isključivo agresivnu tačerovsku anglosaksonsku socijalnu politiku u kojoj će briga za profit biti jedini parametar".

U saopštenju se navodi i da "Sloga" nije protiv sprovođenja reformi, niti protiv racionalizacije javnog sektora, ali da su "apsolutna poslušnost i rad po svaku cenu na konto jačanja privatnog sektora, zabrinjavajući". Kako smatraju u "Slozi", prvo treba reformisati institucije koje treba da štite radnike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    5. april 2014 | 23:07

    Znam samo jedno,da do promene vlasti '12 ni blizu ovako loše stanje nije bilo,situacija je drastično lošija, bez ikakvih naznaka da može biti bolje?!!Posla nema,niko ne mrda,para nema-naplatiti nešto je nauka....i to je,na žalost jedina istina!!Bilo bi dobro da je bar zadržan onaj nivo,koji je za ovo sada bio,blago rečeno, odličan!!

  • Miloš

    5. april 2014 | 22:05

    Polako bre ljudi,pa vi pričate o demokratama koji su doveli zemlju na ivicu propasti a njih je najmanje na listi DS,. Aman bre ljudi,pa te koji su doveli zemlju na ivicu propasti predvodio je baš ovaj kojeg sad držite na klupici i kojeg mislite da uvučete u vlast sa vama. To ako ne mislite da nam je vrana mozak popila.

  • serbia12point

    5. april 2014 | 23:06

    Preko 18 meseci su SNS na vlast , svaki mesec su napadali DS i druge stranke. Ajde dosta vise , sad opet imate nesto . Imate absolutnu većinu , napravite vise tu vlast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA