VUČIĆ: Davaćemo drastično manje Zvezdi i Partizanu!

- Neću dozvoliti nikakve ucene. To plaćaju poreski obveznici Srbije, i sa time će se prekinuti. Rešenje je privatizacija. Rešenje je da se političari bave politikom, a sportisti sportom - kazao je on

  • 71

Budući premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je gostujući na RTS-u da država troši ogroman novac na dva najveća kluba Partizan i Crvenu Zvezdu i da će se ubuduće prekinuti sa tom praksom.

On je rekao da je takav sistem davanja novca najvećim klubovima neodrživ.

- Neću dozvoliti nikakve ucene. To plaćaju poreski obveznici Srbije, i sa time će se prekinuti. Rešenje je privatizacija. Rešenje je da se političari bave politikom, a sportisti sportom - kazao je on.

- U fudbalu je nedvosmisleno Crvena Zvezda imala veću podršku. Što se tiče košarke, situacija je drugačija. Partizan je imao veću podršku države Srbije od Crvene Zvezde - rekao je on.

On je rekao da ga pogađa skandiranje navijača Partizana.

- To ničim nisam zaslužio. Mene zanimaju navijači Partizana. Šta god da bude, videće koliko sam pošten, i koliko sam fer odnos imao prema tom klubu - rekao je on.

Podsetimo,  Vučić je danas najavio da će ubuduće Srbija davati novac za lečenje bolesne dece, a ne za pomoć sportskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu.

- Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili podršku države, a nisam dobio ni jedno hvala. To je moja greška i ispao sam poprilično naivan u toj situaciji. Ubuduće će mnogo više novca odlaziti u Fond za lečenje obolele dece, koji ćemo osnovati nego u Zvezdu ili Partizan – rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • walther

    8. april 2014 | 22:42

    Ako imalo ima obraza ( a znam da ga nema ) onaj kvazi gosp. cije ime ne zelim ni da spominjem trebalo bi makar da kaze izvinite celnicima Crvene Zvezde Telekom a jedno veliko izvinite trebalo bi da kaze upravo navijacima Partizana sto ih je obmanjivao i konstantno lagao kao i cijelu naciju sa svojom krajnje bolesnom procom. Sram da ga bude. Dobro je Vucic rekao "umjesto da mi kaze hvala on me jos proziva ". Sada je valjda jasno i da je Gasprom u punom vlasnistvu Rusije a ne kako doticni gosp. kaze Srbija ima udjela u 49%. SRAMOTO ZA DRZAVU SRBIJU.

  • Gordana

    8. april 2014 | 23:15

    Privatizacija pa da vidim kako ce da igraju a u ostalom mozemo bez Zvezde i partizana ima i drugih klubova. I tog karadjica smenite lopina jedna

  • Stankovic

    8. april 2014 | 22:42

    Svaka mu cast, i treba da tako bude bolesnu decu pomagati a ne sportiste.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA