Vučić i Šreder o unapređenju saradnje Nemačke i Srbije!

Vučić i Šreder započeli su danas razgovor o produbljivanju saradnje i unapređenju odnosa između dve zemlje, a sastanak se održavao u prostorijama Udruženja "Forum Srbija Nemačka"

  • 9

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je danas s bivšim kancelarom Savezne Republike Nemačke Gerhardom Šrederom.

Vučić i Šreder oko 12.30 započeli su razgovore, kako je najavljeno, o produbljivanju saradnje i unapređenju odnosa između dve zemlje, a sastanak se održavao u prostorijama Udruženja "Forum Srbija Nemačka". Nakon završetka sastanka u toku je prijem kojem prisustvuju predstavnici privrede Srbije i Nemačke.

Posle sastanka, Vučić i Šreder će u svojstvu počasnog člana i počasnog gosta, prisustvovati svečanom otvaranju Udruženja "Forum Srbija Nemačka", u prostorijama Legata Rodoljuba Čolakovića.

Kako je ranije najavljeno iz Foruma, novoosnovano udruženje biće fokusirano na perspektive ekonomske i političke saradnje između dve države.

Šreder je trenutno predsedavajući odbora deoničara firme Nord Stream AG, koja je vlasnik Severnog toka. Od 2006. godine aktivan je u Rotšild grupi, u svojstvu savetnika za poslovanje u Istočnoj Evropi, Rusiji, Kini, Turskoj.

Nedavno je otvoreno upozorio na opasnosti koje vrebaju u slučaju izolacije ruskog predsednika Vladimira Putina zbog krize u Ukrajini.

Svoj stav prema Rusiji i krimskoj krizi Šreder je povezao i sa bombardovanjem SRJ 1999. godine:

- Poslali smo naše avione u Srbiju i zajedno sa NATO bacali bombe na suverenu zemlju, bez rezolucije Saveta bezbednosti UN. Zato sam oprezan kad je reč o upiranju prsta u bilo koga - rekao je Šreder

Šreder je bio nemački kancelar od 1998. do 2005. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viking

    10. april 2014 | 14:49

    Dolazi razni arapi, turci, nemci, svedjani, italijani, talibani...ali brace Rusa ni na mapi kad su investicije i boljitak Srbije u pitanju, a nas narod otegnu mu.., dokazivajuci se ko je veci rusofil. Bravo!

  • milovanović

    10. april 2014 | 14:54

    E moj Vučiću narodu Srbije prodaješ demagogiju a ništa bre ti ne odlučuješ!!!!Plače mi se kolike smo mi SRBI prodane duše,pa mi nemamo više nikakvog dostojanstva!!!

  • Mile

    10. april 2014 | 16:46

    Vuca radikal....pametnome dosta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA