LDP protiv Agencije za borbu protiv korupcije

Ne zanimaju nas optužbe, profesionalno radimo naš posao, odgovaraju iz Agencije

  • 0

Funkcionerka LDP-a i republička poslanica Judita Popović uputila je zahtev predsednici Skupštine da sazove sednicu Odbora za pravosuđe i upravu i da zatraži podnošenje izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije i uspostavljanje svih potrebnih standarda za rad, oglašavanje i funkcionisanje političkih stranaka do raspisivanja izbora i tokom izborne kampanje.

- Mi želimo red i jasna pravila i nismo spremni da više trpimo ponašanje direktorke Agencije, koja odbija svaki pokušaj i zahtev da se haotična situacija precizno uredi kako bismo svi bili ravnopravni i unapred znali kakva su prava i ograničenja u delovanju pre i tokom izbornog procesa. Direktorka Agencije se vrlo često postavlja u ulogu arbitra u političkom životu i pokušava da bude akter u političkim procesima, uzurpirajući za sebe pravo da prejudicira odluke državnih organa i vodi javnu kampanju protiv pojedinih političkih stranaka, a naročito Liberalno demokratske partije - kaže Popovićeva.

U Agenciji za borbu protiv korupcije nisu hteli da komentarišu optužbe funkcionerke LDP-a, navodeći da Agencija ne želi da ulazi u polemiku s političkim partijama.

- Ne zanimaju nas optužbe, profesionalno radimo naš posao - odgovaraju iz Agencije.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA