Faktor plus: SNS i DS najjači, za EU 47 odsto

Na izbore će izaći oko 40 odsto građana, samo 28 odsto zna za koga će glasati, pokazuje najnovije istraživanje

  • 0

Dve najbolje plasirane stranke na parlamentarnim izborima, ukoliko bi oni bili održani danas, bile bi SNS sa 29, 3 odsto glasova i DS sa 26,4 odsto, rezultati su istraživanja agencije "Faktor plus".

Prema tim rezultatima, građani su najzadovoljniji radom institucija predsednika Srbije i policije, a ulazak Srbije u EU u potpunosti podržava 47 odsto, a protivi se 27 odsto građana.

Istraživanje, koje je rađeno od 25. februara do 4. marta na uzorku od 1.200 punoletnih ispitanka, pokazalo je da bi cenzus prešli i SPS (7,1 odsto), SRS (6,8 odsto), LDP (6,2 odsto) i DSS (5,4 odsto).

Kada su u pitanju predizborne koalicije, najviše glasova dobila bi koalicija okupljena oko naprednjaka - 31,2 odsto, zatim koalicija DS-LSV-SDPS - 29,1 odsto, dok bi koalicija SPS-PUPS-JS dobila 13,5 odsto.

Prema rečima direktora "Faktor plusa" Vladimira Pejića, postoji prostor za grešku kada je u pitanju URS, koji će prema istraživanju osvojiti svega tri odsto glasova.

Istraživanje je pokazalo da će na izbore izaći oko 40 odsto građana, od kojih samo 28 odsto zna tačno za koga će glasati, dok 25 odsto neće izaći na izbore.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA