U Skupštini svečano, pristižu novi i stari poslanici

Među prvima u parlament su stigli ministari u tehničkoj vladi - Slavica Ðukić Dejanović, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, kao i državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, lider DS Dragan Ðilas, doskorašnji šef poslanika SNS-a Zoran Babić

  • 0

Uoči konstitutisanja Skupštine Srbije u zdanju na Trgu Nikole Pašića polako se okupljaju novi i stari narodni poslanici, a atmosfera je svečana.

Nove poslanike, koji će u naredne četiri godine zastupati interese građana u najvišem zakonodavnom telu i donositi zakone, na ulazu u zgradu republičkog parlamenta, dočekaju gardisti Vojske Srbije, a u samoj skupštini se priprema i hor Akademsko-kulutrno umetničkog društva "Lola" koji će na početku sednice izvesti državnu himnu "Bože pravde".

U parlament su već stigli ministari u tehničkoj vladi - ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, nekadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, lider DS Dragan Ðilas, doskorašnji šef poslanika SNS-a Zoran Babić.

Među prvima su u najviše zakonodavno telo pristigli i najmlađi poslanici, među kojima poslanica DS-a Jovana Jovanović i predstavnik SNS-a Aleksandar Jovičić, a novinarske ekipe već biraju novu najlepšu poslanicu.

Budući da se konstituisanje skupštine poklopilo sa rođendanom dosadašnjeg šefa poslanika SNS-a Zorana Babića, koji u skupštinskim kuloarima slovi i za jednog od mogućih budućih predsednika parlamenta, on je skupštinske izveštače častio tortom i sokovima.

U parlament je stigao i dosadašnji premijer i lider SPS-a Ivica Dačića, koga su mediji već videli kao novog šefa diplomatije, a novinare koji su mu odmah prišli, pozdravio je sa "Haj" (Hi).

Za nove poslanike, koji do sada nisu sedeli u skupštinskim klupama, pripremljeno je uputstvo za korišćenje sistema u velikoj sali i kako da očitaju karticu, prijave se za diskusiju ili glasaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA