Nema zasedanja Skupštine Srbije bez 84 poslanika u sali!

- Želimo da u svakom trenutku u sali sedi najmanje trećina poslanika. Poslanici moraju bolje da zastupaju interese građana i da brane i menjaju zakonske propise - rekao je šef poslaničke grupe SNS-a

  • 5

Sednice novog saziva Skupštine Srbije biće prekidane ukoliko u sali ne sede najmanje 84 poslanika, pišu današnje Novosti.

Prema navodima lista, ovo će biti jedna od novina koje će doneti promena Poslovnika, a naprednjaci planiraju da vrlo brzo nakon izbora budućeg ministarskog tima formiraju i radnu grupu koja će izmeniti najvažniji skupštinski akt.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u prethodnom sazivu, izjavio da će jedna od najznačajnijih promena biti upravo uvođenje radnog kvoruma.

- Želimo da u svakom trenutku u sali sedi najmanje trećina poslanika. Poslanici moraju bolje da zastupaju interese građana i da brane i menjaju zakonske propise - rekao je Babić za Novosti, dodajući da ne želi da licitira rok u kome će biti uvedena nova pravila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavujko

    22. april 2014 | 10:38

    Ne bi trebalo bez svih...zat primaju platu

  • penzioner

    22. april 2014 | 10:53

    Rasteraj ih sve Vucicu, ionako nece nista raditi. Samo ih sazovi kad ti trebaju da nesto odobre. Ustede za budzet bice ogromne

  • Miljenko manjina

    22. april 2014 | 21:54

    Takodje treba im ukinuti i dnevnice i putne troskove. Sto se ljudi otimaju da rade na takom mestu gde su lepe plate? Neka sami sebe finansiraju trosak. Kriza je nema rasipanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA