SRPSKA VLADA PO MODELU EU: Vučić pravi kabinet kao Merkelova i Oland!

Ukoliko vlada budućeg premijera Srbije i lidera Srpske napredne stranke, kao što je najavljeno, bude brojila do 17 članova, biće sastavljena po ugledu na kabinete iz najvećih evropskih zemalja

  • 16

Budući mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će njegov kabinet biti najmanji u modernoj istoriji Srbije.

Nakon sednice Predsedništva stranke, lider SNS-a je potvrdio da će Vlada biti izabrana najkasnije do 27. aprila i da će imati najviše 17. članova, što će biti jedna od najmanjih vlada u Evropskoj uniji, po uzoru na Nemačku, Francusku, Španiju i Italiju.

Vučić je nekoliko puta ponovio da će "Srbija imati malu, modernu i efikasnu vladu", a da su male vlade dobre i operativne, dokaz su zemlje Evropske unije.

Kancelarki Angeli Merkel u vođenju države pomaže samo 15 kancelara, koji vode isto toliko resora.

U Francuskoj, koja neguje predsednički sistem i na čijem se čelu nalazi Fransoa Oland, takođe je broj ljudi koji čine vladu 15.

Još manji kabinet je premijera Španije Marijana Rahoja u čijoj se vladi pored potpredsednice, Soraje Saen Santamarije, nalazi se još 12 ministara.

Mateo Renci, najmlađi, ali i najneiskusniji premijer u italijanskoj istoriji, sastavio je vladu od 16 ministara i na čelo polovine ministarstava postavio je žene.

Jedino se može reći da Britanija ne prati trendove, jer ima 24 ministarstva.

Mediji su spekulisali da će Vučićeva Vlada biti po ugledu na Nemačku, a kakva će zaista biti, ostaje nam da vidimo. Ukoliko ona bude imala do 17 članova i manje, možemo reći da se Vučić ugledao na bilo koju od ovih zemalja i da sastavlja vladu po evropskom modelu.

(M. Bojanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brajko

    23. april 2014 | 09:19

    Ko još normalan veruje našim političarima a pogotovo ovom diktatoru?!

  • Ljiljanа.

    23. april 2014 | 08:14

    Па знали смо да мора бити по наређењу ЕУ. Поданичка, него шта, а народу како буде? Србадијо буди спремна, за то си гласала. Удри бригу на весеље и срећно са новом Владом.

  • Mirka novosadjanka

    23. april 2014 | 08:48

    Ma ovo je smesno! Vecina ovih sto ce biti ministri nemaju veze sa onim cime ce ministrovati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA