VERBALNI RAT U SKUPŠTINI: Opet aktuelno gađanje cipelom i polivanje vodom!

- Završili smo isti fakultet i čak isti smer, ali ne znam koja je to matematika o kojoj govorite - rekao je šef poslaničke grupe SNS-a Draganu Šutanovcu

  • 5

Raspravu o izboru Maje Gojković za predsednika Skupštine Srbije obeležila je polemika poslanika Demokratske stranke i Srpske napredne stranke.

Poslanik DS Dragan Šutanovac istakao je da je Gojkovićeva na predizbornom mitingu u Novom Sadu izgovorila reči mržnje koje, kako je rekao, nisu izgovorene od 90-ih godina i za koje se mislilo da su iskorenjene.

Činjenica je, naglasio je on, da je Gojkovićeva izgovorila teške kvalifikacije, upotrebila govor mržnje, pominjala seme zla i dodao da će kao deo opozicije imati hrabrosti da to i kaže.

Prema njegovim rečima, aktuelna većina u skupštini bi opoziiciju trebalo da neguje i da „bude prema njoj nežna“ i ponovio da je DS jedina opozicija u parlamentu.

On je dodao da se danas u zemlji lošije živi u svakom segmentu, da građani od aktuelne vlasti očekuje rezultat, ali i ukazao da je na izbore izašlo tek nešto više od 50 odsto građana Srbije i da tri četvrtine onih koji imaju pravo glasa nije glasala za vladajuću večinu, već za druge stranke ili nije izašlo na izbore.

Odgovorio mu je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, istakavši da se Šutanovac služi "čudnom matematikom koja se ne uči ni na jednom fakultetu“.

- Završili smo isti fakultet i čak isti smer, ali ne znam koja je to matematika o kojoj govorite - rekao je Babić i dodao da Šutanovac pokušava da ospori legitimitet vladajućih stranaka i da bi trebalo više da brine o svojoj poslaničkog grupi, dok će o državi brinuti SNS.

Babić je Šutanovcu rekao i da se naprednjaci "nisu rodili u foteljama, nisu vezali za bahatosti i blindirane automobile i da zato demokrate žale za nekim ranijim vremenima“.

Uz napomenu da ga nije demantovao, već potvrdio ono što je govorio samo na drugi način, Šutanovac je Babiću rekao da ne može da opravdava gađanje cipelom predsedavajućeg jer loše vodi sednicu.

U polemiku se uključio i zamenik šefa poslanika SNS Veroljub Arsić koji je rekao da je Šutanovac bio u istoj situaciji 21. Januara 2001. godine kao on danas, kada je Šutanovac bio u vlasti, a on u opoziciji.

- Ne želim da ni Šutanovac ni bilo ko drugi mora da poliva vodom ili gađa cipelom predsedavajućeg sednicom skupštine da bi ostvario neko pravo koje mu pripada po Poslovnku. Poslovnik nije problem da se promeni, kada budemo o tome raspravljai pozvaćemo i vašu poslaničku grupu, ali nam je želja da dok se ovaj primenjuje, svi osete i dobre i loše strane - rekao je Arsić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA