Vučić: Ešton je imala najviše sluha za naše potrebe (FOTO)

- Ona je više od mnogih drugih u EU želela da čuje srpske stavove i primedbe i srpske potrebe. I danas smo razgovarali o važnim temama, o nastavku puta u EU i naš sastanak nije nikako bio birokrastki - rekao je premijer Srbije

  • 13

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton.

Premijer Aleksandar Vučić danas je izjavio da će Srbija biti prva u ovom delu Evrope koja će već naredne godine pokrenuti razgovore o poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava, što je jasan znak da želimo da uredimo zemlju i na taj način dodatno stvorimo uslove za privlačenje investicija.

On je nakon razgovora s šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, koja je ovog puta došla specijalno u Beograd, a ne u posetu celom regionu, rekao da je to velika čast i dobar znak za našu zemlju.

- Čast nam je što prvog dana po formiranju vlade imamo tako visokog gosta. Gospođa Ešton je dosla samo u Beograd, ne u region, i to je veliki i važan znak za našu zemlju - rekao je Vučić izrazivši poštovanje zemlje prema takvom postupku, ali i prema svemu što je gospođa Ešton učinila za Srbiju.

 

Pri tome je Vučić pomenuo da je Eštonova jedna od najzaslužnijih sto je Srbija na putu ka članstvu u EU i što je prihvatila Briselski sporazum.

- Ona je više od mnogih drugih u EU želela da čuje srpske stavove i primedbe i srpske potrebe. I danas smo razgovarali o važnim temama, o nastavku puta u EU i naš sastanak nije nikako bio birokrastki - rekao je Vučić, dodajući da će Srbija već naredne godine tražiti otvaranje razgovora o poglavljima 23 i 24,  koja se tiču vladavine prava.

- Mi želimo da uredimo našu zemlju - dodao je premijer, "da se na presude ne čeka 25 godina, želimo da naši ljudi mogu da znaju da je pravda dostižna, da nam je uređen pravni sistem".

- To je i jedna od važnih stvari koja će doprineti većim investicijama, jer one dolaze samo tamo gde su pravni sistemi dobro uređeni - naveo je Vučić.

Ovo je prvi sastanak Vučića sa nekim visokim stranim zvaničnikom od kako je preuzeo dužnost premijera.

Ešton je prethodno razgovara sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

U toku dana ona će se obatiti poslanicima parlamenta, a imaće i odvojeni sastnak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Kako je najavljeno juče iz Brisela, ona bi trebalo da se sasatane i sa prvim potpredsednikom vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milovanović

    28. april 2014 | 15:12

    Ma kako da ne vučiću,ona nas obozava,koji si bre ti licemer???Jel se bar malo plašiš BOGA???Bar se plaši malo da ti sutra ne ispaštaju deca zbog tvoje silne izdaje!!!

  • Bozidar

    28. april 2014 | 14:14

    Dosla ne samo u Beograd jer je donela zadatke za poslusne prvake

  • Assa

    28. april 2014 | 16:24

    Sudice vama narod kad se probudi po kratkom postupku ako bog da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA