HIT SA PRIMOPREDAJE! Vučić: Dačić je sve šarmirao i nije dao Eštonovoj da me zove!

Prilikom primopredaje dužnosti između bivšeg predsednika vlade i novog premijera, predsednik vlade je rekao da boljeg ministra poslova nisu mogli da nađu i pohvalio njegov šarm prilikom razgovora sa strancima

  • 17

Bivši predsednik vlade Ivica Dačić predao je dužnost novom premijeru Aleksandru Vučiću i tom prilikom je pored izveštaja o radu vlade, novom premijeru poklonio repliku grifona, mitološkog bića koji ima telo lava i glavu orla, navodeći da ta replika, iz manastira Ravanica, simbolizuje snagu lava i mudrost orla, koje će, kako je naveo, novom premijeru biti potrebne.

Vučić je pred pohvalio Dačićev šarm prilikom razgovora sa strancima i njegovu zainteresovanost za unutrašnje probleme.

Navodeći da nije baš sklon protokolima, Dačić je predao poklon Vučiću i rekao: "Neka ga sreća prati i Bog da mu pomogne".

Bivši premijer, koji će u novoj vladi biti ministar spoljnih poslova, rekao je da, iako ostaje u vladi, po propisima je, ali i je red, da novom premijeru preda dužnost.

- Želim da izrazim zadovoljstvo zbog rezultata prethodne vlade, jer smo postigli značajne rezultate otvarajući pregovore sa EU, ali i pomeranja sa mrtve tačke razgovora sa Prištinom - podsetio je Dačić.

On je kao poseban rezultat bivšeg kabineta izdvojio to što je, kako je naglasio, promenjena slika Srbije u svetu koja više ne predstavlja problem, već je neko ko rešava probleme.

Novi premijer se zahvalio Dačiću što je dobro vodio vladu, što se trudio i borio da Srbija bude uspešna zemlja, što vlada nije imala telefonske sednice i što je veliki broj članova vlade bio posvećen i odan ciljevima vlade. On je, ipak, primetio da Dačić nije baš bio iskren kada je rekao da ne voli protokol, ističući da je uveren da će on, kao šef diplomatije, "uživati na novoj dužnosti".

Vučić je novinarima rekao i da on sam nije umeo sa toliko šarma da razgovara sa strancima kao Dačić, jer je više zainteresovan za unutrašnje probleme.

To se, objasnio je Vučić, nabolje videlo tokom pregovora u Briselu kada bi se posvađao sa Albancima.

Vučić je ispričao da je jednom prilikom kada je Ketrin Ešton pitala "gde je Vučić", Dačić odgovorio "nemoj da ga sad zoveš, zakaži za 15 dana".

- Teško da smo mogli boljeg da nađemo - pohvalio je Vučić novog šefa diplomatije navodeći da je upavo Dačić bio njegov predlog za to mesto, ali i ukazao da su pred njim velike obaveze, kao i pred svim drugim članovima vlade.

I Dačić je potvrdio da je na mesto ministra spoljnih poslova došao na Vučićev predlog i naglasio da su i svi kadrovi iz SPS-a došli na ministarska mesta upravo na predlog premijera.

- Na početku razgovora o vladi ja sam rekao da ne tražimo ništa, već da želimo da vidimo kako možemo da pomognemo - rekao je Dačić.

Takođe, iako su danas zvanično izvršili priopredaju, Vučić je rekao da neće biti zamene kancelarija i da je on u svoju kancelariju dodao jednu stalažu za knjige, koju je sam kupio.

Novi premijer je rekao da se neće seliti u vilu na Dedinju, već da ostaje u svom stanu.

Ističući da će u novoj vladi svi morati više da rade, kao i u administraciji, oni su najavili da će baš 1. maja na sednici vlade da se razmatra radno vreme, odnosno da će administracija, umesto od 8:30, raditi od 7:30 ili 8 sati.

Na konstataciju Dačiću da su već neki radnici u MUP-u tražili da se vrati radno vreme i da je to prihvaćeno, Vučić je u šaljivom tonu rekao da zato onda "Dačić nije dolazio u MUP, već u vladu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA