Ljajić (ipak) s Tadićem

Socijaldemokratska partija Srbije nastupiće na republičkim izborima sa sadašnjim koalicionim partnerom

  • 1

Socijaldemokratska partija će na parlamentarne izbore izaći u koaliciji sa Demokratskom strankom. Prema saznanjima lista Press, lideri dve partije Rasim Ljajić i Boris Tadić već su se dogovorili o koaliciji, a odluku treba da potvrdi Predsedništvo DS-a.

Posle niza konsultacija, partija ministra za rad i socijalnu politiku prelomila je da u izbornu trku uđe sa starim koalicionim partnerima. Na listi SDP-a biće i neki sindikalni lideri iz Samostalnog sindikata.

Ljajićeva stranka bi danas trebalo da razgovara sa socijalistima Ivice Dačića o predizbornom savezu SDP-a i SPS-a na pokrajinskim izborima. Izvori ovog lista tvrde da će Ljajić i Dačić gotovo sigurno formirati koaliciju za izbore u Vojvodini.

SDP će u dve trećine opština u pokrajini na lokalne izbore izaći u savezu sa socijalistima, a u trećini sa demokratama.

Kada je reč o lokalnim izborima, vrh Ljajićeve stranke je svojim odborima ostavio slobodu odlučivanja, ali se procenjuje da će SDP u najviše opština izaći u koaliciji sa SPS-om, a zatim DS-om.

Inače, Rasim Ljajić je jedan od potpisnika Deklaracije pokreta "Preokret", koji predvodi Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića.

(M.S./Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    7. mart 2012 | 10:49

    Nije to nikakva novost,do juče je Rasim govorio da će na izbore samostalno,danas kaže,ide sa ds,možda će sutra nešto drugo.Slučajno znam da je uz sdp,zrenjaninska stranka Ravnopravnost,na čelu sa Deurić Zdravkom,bravarom,petogodišnjim vd direktorom Jugoremedije,koji je uništio ovu fabriku,uz svesrdnu pomoć LJajića.Neki dan ,pravda je objavila da će Tadić pomoći Jugoremediju.Sve to ide jedno sa drugim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA