Merkel čestitala Vučiću i pozvala ga u posetu Berlinu

Nemačka kancelarka je istakla da će uspesi u sprovođenje neophodnih reformi u Srbiji dati nove impulse u procesu približavanja Evropskoj uniji i doprineće daljoj normalizaciji dobrosusedskih odnosa sa Kosovom

  • 21

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je Aleksandru Vučiću preuzimanje dužnosti predsednika Vlade Srbije, pozvala ga u posetu Berlinu i poručila da će njena vlada i dalje snažno podržavati Srbiju na putu reformi i evrointegracija.

- Poštovani gospodine predsedniče Vlade, srdačno Vam čestitam preuzimanje dužnosti. Za predstojeće zadatke, pre svega za sprovođenje neophodnih reformi, želim Vama i građanima Vaše zemlje puno snage i odlučnosti - navela je Merkel u čestitki koju je uputila Vučiću.

Nemačka kancelarka je istakla da će uspesi u tim nastojanjima dati nove impulse u procesu približavanja Evropskoj uniji i doprineće daljoj normalizaciji dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

- Na tom putu će Savezna vlada Vašu zemlju i ubuduće snažno podržavati. Bilo bi mi zadovoljstvo da Vas uskoro primim u posetu u Berlinu. Za rešavanje zadataka koji su pred Vama želim Vam svako dobro, mnogo sreće i mnogo uspeha - navodi se u čestitki Angele Merkel.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Иностранные наемник

    30. april 2014 | 22:03

    "...i poručila da će njena vlada i dalje snažno podržavati Srbiju na putu reformi i evrointegracija..." nemojte ljudi ko boga vas molim...dosta ste nas podržavali. "Podržavajte" malo druge...

  • njegon

    30. april 2014 | 22:59

    Nasi ikreni prijateli nemci uvek su nam dobro mislili.........Boze sacuvaj nas ovakvih prijatelja

  • Blagoje

    30. april 2014 | 21:59

    Kakav bre Vučko ima osmeh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA