TAČI: Crkva u dvorištu Univerziteta u Prištini je Miloševićev spomenik

Hašim Tači je nezavršeni hram Hrista Spasa u centru Prištine nazvao i "užasnim delom". Eparhija Raško-prizrenska najoštrije je osudila Tačijevu izjavu i podsetila da su od 1999. na Kosovu i Metohiji albanski ekstremisti uništili 150 pravoslavnih svetinja

  • 55

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da je objekat pravoslavne crkve u dvorištu Univerziteta Prištine "užasno delo". On je nezavršeni hram Hrista Spasa u centru Prištine nazvao  i "Miloševićevim spomenikom".

Tači je, gostujuci u emisiji Radio Kosova, dodao da je u stvari to objekat - "spomenik koji je napravio Slobodan Milosević". Upitan kakva će biti sudbina te crkve, Tači je rekao: " Sada imamo značajne poslove da uradimo, ali će i to doći na red".

Eparhija Raško-prizrenska najoštrije je osudila Tačijevu izjavu.

-  Njegova izjava duboko vređa verska osećanja srpskog pravoslavnog naroda na Kosovu i Metohiji, jer su upravo pod izgovorom uklanjanja takozvanih "Miloševićevih crkava" od 1999. godine na ovim prostorima albanski ekstremisti uništili 150 pravoslavnih svetinja, od kojih su mnoge iz srednjeg veka - navedeno je u saopštenju Eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske koju potpisuje episkop Teodosije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 333

    3. maj 2014 | 01:41

    А диже се читава узбуна када се требао склонити онај споменик шиптарским терористима... Немамо ми политичаре са мудима! Крај приче.

  • Mita

    3. maj 2014 | 02:25

    Напоље багро са Свете Србске земље!

  • IN

    2. maj 2014 | 20:54

    Crkva je na zemlji srpske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA