FILE: Vučićev program je impresivan

Pred posetu Beogradu evropski komesar je rekao da njegov dolazak nedugo posle visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost, Ketrin Ešton, označava "naša visoka očekivanja od nove vlade"

  • 20

Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File dolazi sutra u posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima zemlje. File je izjavio da je nova vlada na dobrom putu da Srbiju povede ka EU.

Pred posetu Beogradu evropski komesar je rekao da njegov dolazak nedugo posle visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost, Ketrin Ešton, označava "njihova visoka očekivanja od nove vlade".

Program nove Vlade ocenjuje impresivnim. On navodi da ne sumnja u posvećenost Vlade reformama i uverava da je Evropska unija tu da pruži podršku,  prenose Večernje novosti.

File je istakao da se očekuje stvaran napredak u sprovođenju političkog dogovora Beograda i Prištine, kako bi i Srbija i Kosovo shodno svojim pozicijama napredovali u procesu pridruživanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA