Selaković i Stefanović sa Fileom o putu Srbije ka EU

Ministar pravde i ministar unutrašnjih poslova sastali su se sa evropskim komentarom za proširenje i politiku prema susedima i sa njim razgovarali o evrointegracijama Srbije, kao i o Poglavljima 23 i 24

  • 3

Ministar pravde Nikola Selaković, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, sastao se sa evropskim komentarom za proširenje i politiku prema susedima Štefan Fileom, sa kojim je razgovarao o budućim aktivnostima Ministarstva pravde, kao i pripremama Srbije za otpočinjanje pregovora o Poglavlju 23.

Selaković je poželeo dobrodošlicu gospodinu Fileu, ukazujući da je njegova poseta od posebne važnosti, jer je na početku mandata nove Vlade. Ministar pravde je rekao da je prethodna Vlada Srbije započela određene reformske procese, ali da je sada na novoj Vladi da radi mnogo ozbiljnije i odgovornije.

Govoreći o spremnosti Srbije za proces pregovora sa EU, Selaković je naglasio da su sva ministarstva posvećena evrointegracijama, ali da su pred Ministarstvom pravde posebno veliki izazovi, jer se u okviru njegovih nadležnosti nalazi Poglavlje 23, sa kojim se otvaraju pregovori, ali i zatvaraju.

Ministar pravde i ministar unutrašnjih poslova ukazali su gospodinu Fileu da će ova dva ministarstva ubuduće veliku pažnju posvetiti akcionim planovima za pregovaranje 23 i 24, kao i njihovoj implementaciji. Oni su naglasili da dobro postavljeni akcioni planovi doprinose njihovoj boljoj implementaciji "na terenu", što je od najvećeg značaja za građane Srbije.

Gospodin File je rekao da evropske institucije pažljivo prate aktivnosti koje preuzima Srbija kako bi uskladila svoje zakonodavstvo sa pravnim tekovinama EU, i da su spremne, kao i do sada da pruže podršku Srbiji i njenom putu ka EU. On je naglasio da reformske poteze koje Srbija bude činila, a koji se posebno odnose na poglavlja 23 i 24, moraju imati pozitivan efekat na život građana Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. maj 2014 | 15:17

    Put putuje karavan,dan na dan,dan na dan,dan na dan....

  • Bre

    5. maj 2014 | 17:31

    I do Golgote vodi neki put.

  • Alan011

    6. maj 2014 | 10:34

    Ko su bre ova dvojica Milhausa...Kako se mocno osecaju evropski mocnici kad preko puta imaju ova dva lika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA