Nikolić: Rusija razume poziciju Srbije o Ukrajini (FOTO)

Predsednik Državne dume danas je na sastanku s predsednikom Srbije rekao da je za Rusiju razumljivo opredeljenje Srbije da postane član Evropske unije, jer je Unija i najznačajniji trgovinski partner Ruske Federacije

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu u razgovoru sa predsednikom ruske Državne dume Sergejem Nariškinom da Rusija pravilno razume poziciju naše zemlje oko krize u Ukrajini i izrazio žaljenje zbog eskalacije krize.

U otvorenom i srdačnom razgovoru istaknuto je zadovoljstvo stepenom saradnje između Srbije i Rusije, pogotovo u vezi sa zajedničkim privrednim projekatima, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Nikolić je izrazio interesovanje za intenziviranje radova na izgradnji gasovoda "Južni tok", istakavši da je to projekat koji će obezbediti dugotrajnu energetsku sigurnost naše zemlje i stvoriti preduslove za značajan napredak srpske privrede.

Nariškin je preneo predsedniku Nikoliću pozdrave predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, rekavši da on visoko ceni strateško partnerstvo između naših država i naroda.

Predsednik Državne dume je rekao da je za Rusiju razumljivo opredeljenje Srbije da postane član Evropske unije, jer je Unija i najznačajniji trgovinski partner Ruske Federacije.

Nariškin je povodom obeležavanja stogodišnjice izbijanja Prvog svetskog rata iz arhive Ruske imperije poklonio predsedniku Nikoliću prepise između ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Sezonova, imeratora Nikolaja II i glavnokomandujećeg srpske armije regenta Aleksandra, u kojima se međusobno podržavaju dva naroda i dve vojske u slučaju objave rata.

Zauzvrat, predsednik Nikolić je gospodinu Nariškinu poklonio dokumentarne igrane filmove iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i film snimljen 1911. godine o boravku kneza Romanova u Srbiji i trkama koje su u njegovu čast priređene na Banjici, kao i film o voždu Karađorđu, koji je prvi igrani srpski film.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    6. maj 2014 | 16:41

    Salva Rusiji

  • Oxy

    6. maj 2014 | 16:59

    Nikad vam necemo oprostiti, sto niste stali iza nas !!! Kao Njemacka iza Hrvatske..niste vi nama nikakva braca...Tomo samo gledaj nasu korist i korist naseg naroda...a svi oko nas neka idu gde su vec bili...!!!

  • Boki

    6. maj 2014 | 17:07

    Rusija savrseno razume nas, ali Rusija ima svoje interese koje deo naseg naroda ne razume i koji radije stavlja interese Rusije ispred interesa Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA