Bidža za 8. mart poklanja dukate, a Pelević poljupce

Naprednjaci daruju čokoladu i cveće, dok demokrata Srđan Milivojević smatra da Dan žena prati kompromitujući komunistički način proslave

  • 0

Stisli se za 8. mart, izgovor traže u SEKI!

Svetska ekonomska kriza odrazila se na darežljivost naših političara, pa većina njih povodom 8. marta, Dana žena, svojim damama poklanja samo cveće, parfeme i izlazak na večeru.

Većina političara praznik žena proslavlja u krugu porodice, uz porodični ručak.

- Za ženu kupujem cveće ili neki komad garderobe, kao i za ćerke - kaže Dobrivoje Budimirović Bidža, bivši gradonačelnik opštine Svilajnac, koji će unuke darivati zlatnim dukatima, jer oni imaju trajnu vrednost.

Momo Čolaković, šef poslaničkog kluba PUPS-a, prepustiće izbor poklona svojoj lepšoj polovini.

- Neka one same izaberu, a ja ću platiti - kaže Čolaković, koji redovno kupuje poklone za suprugu, snaju i ćerku. Ove godine to će biti kozmetika po izboru.

PAŽNJA SE POKAZUJE I SITNICAMA

I sitnica je dovoljna da ženi pokažete da je volite i poštujete, objašnjava Nebojša Stefanović, predsednik GO SNS-a.

- Suprugu ću obradovati čokoladom, cvećem ili nekom interesantnom sitnicom - kaže Stefanović, i naglašava da je bitno pokazati da vam je do žene stalo, dok je vrednost poklona u drugom planu.

Sitne nežnosti su uvek poželjne, a poljubac može biti najlepši poklon, smatra Borislav Pelević, poslanik SNS-a.

- Supruzi ću pokloniti poljubac, jer 8. mart ne cenim previše - otkriva Pelević.

Dan žena se vezuje za komunističke pijanke i proslave i vreme kada se ovaj dan proslavljao po kafanama do sitnih sati, uz obavezno razmetanje cvećem, muzikom i darovima, kaže Srđan Milivojević, poslanik DS-a.

- Bez obzira na kompromitujući komunistički način proslave, međunarodni dan žena treba obeležiti - ističe Milivojević, i dodaje da će se, pošto nije oženjen, potruditi da za svaku prijateljicu pronađe ono što ona voli.

ZA POSLANICE SLOBODAN DAN

Za poslanice i zaposlene dame u Skupštini predviđen je samo slobodan dan, dok poklona neće biti.

- Mogu da ga iskoriste kad žele. Ja uvek kupujem za suprugu poklon, ali neka ostane tajna šta će to biti ove godine - kaže sekretar parlamenta Veljko Odalović.

Šef PUPS-a Jovan Krkobabić pravi čajanku, ali tek pred izbore. Tada će on doneti čaj, a stranačke aktivistkinje domaće krofne i kolače koje dame pripreme same u kućnoj radinosti.

Da baš svi političari ne budu nemarni pobrinuo se Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS- a, pa povodom 8. marta organizovao druženje sa ženama privrednicima u restoranu "Kalemegdanska terasa".

Uz zdravicu i ruže, Vučić je delio i obećanja - "ako budem gradonačelnik, viđaću se sa ženama u Beogradu bar jednom mesečno", a zalagaće se i za veću zastupljenost žena.

- Ako budem gradonačelnik jednom mesečno ću razgovarati sa ženama u Beogradu o njihovim problemima - izjavio je on, dodajući da nije zadovoljan zastupljenošću žena u politici, iako su dame sposobne da obavljaju posao premijera ili gradonačelnika.

(Lj.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA