Stefanović: Kriminalom u PIO Fondu Srbiji naneta šteta na stotine miliona dinara!

- Na žalost to je jedan čitav koruptivni sistem, kada se to dogodi u PIO Fondu to govori o jednom čitavom sistemu - kaže ministar srpske policije

  • 16

Zloupotrebama u PIO Fondu državi je pričinjena šteta koja se meri stotinama miliona dinara, kaže ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je za B92 da malverzacije u PIO fondu, zbog kojih je šest osoba privedeno, otkrivaju koruptivni sistem koji je potresao društvo.

U jeku debate o mogućem smanjenju penzija tužilastvo za organizovani kriminal, policija i PIO fond otkrili su bar 58 slučajeva odobravanja penzija osobama bez potrebnog radnog staža, pa i bez zaposlenja uopšte. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je zbog pomenutih malverzacija policija privela šest osoba, a da se analzira jos 250 sumnjivih predmeta.

- Na žalost to je jedan čitav koruptivni sistem, kada se to dogodi u PIO Fondu to govori o jednom čitavom sistemu -kaže Stefanović. On dodaje da to govori zašto postoje ovoliki problemi u PIO Fondu, zašto mora da se stegnemo kaiš... "Jer je bilo mnogo korupcije u društvu".

U izjavi za B92 novi ministar kaže da će vrlo brzo i njegovo ministarstvo dobiti državne sekretare. Nije želeo da imenuje moguće kandidate, ali kaže da mesta nisu rezervisana samo za kolege iz SNS-a.

On je kazao da do sada nije smenjen ni jedan čovek u njegovom novom kabinetu. Ja želim da se oslonim na rad, bez obzira na partijsku knjižicu, kaže ministar policije.

Stefanović kaže da će se u izboru najbližih saradnika konsultovati i sa premijerom, jer bezbednosni sistem nije samo pitanje za ministra unutrašnjih poslova.

Ministar Stefanović u sredu je dobio nagradu za "Najevropljanina u 2013." u oblasti politike, za unapređivanje i promociju evropskih standarda parlamentarne demokratije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki033

    8. maj 2014 | 07:34

    Neka kaze koliki ce biti troskovi samo u mupu za predstojecu gej paradu sada kada je uvedeno restriktivno smanjenje troskova?

  • Boki

    8. maj 2014 | 09:19

    Otkrili ste toplu vodu...

  • ona123

    8. maj 2014 | 10:31

    Neki cete da stegnemo kais , a neki cemo da pricamo o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA