NEMA ODMORA ZA POSLANIKE: Skupština radi i tokom leta?

- Najava iz vlade je da neće biti letnje pauze, a parlament je tu da radi koliko god treba, jer nas čeka veliki broj zakona - kaže generalni sekretar Skupštine Srbije

  • 4

Generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić izjavila je danas da će parlament podržati tempo koji nametne vlada i da je moguće da ove godine poslanici ne odu na letnju pauzu.

- Očekuje nas intenzivan rad tokom celog leta. Najava iz vlade je da neće biti letnje pauze, a parlament je tu da radi koliko god treba, jer nas čeka veliki broj zakona - rekla je Ljubičić Tanjugu.

Ona je naglasila da je skupština dužna da prati plan rada i da zato očekuje da parlament radi i nakon 18 časova, do kad je Poslovnikom o radu skupštine predviđeno da traje rasprava.

- Sve što je vlada do sad uputila parlamentu, stavili smo na dnevni red - kazala je generalni sekretar parlamenta.

Ljubičić je podsetila i da službe u republičkom parlamentu od 6. maja, u skladu sa odlukom Vlade Srbije, imaju novo radno vreme koje počinje u 7.30, a završava se u 15.30.

Skupština Srbije sutra će početi sednicu na čijem dnevnom redu su Predlog zakona o privatizaciji, set pravosudnih zakona, izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, imenovanje članova RIK-a, kao i nekoliko kadrovskih odluka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    9. maj 2014 | 15:12

    Zasto nebi mogli kada im je rucak 100 dinara

  • Vlada

    9. maj 2014 | 15:05

    Kuku jadni oni ,baš mi ih je žao . Ako se toi desi ušta sumnjam videćete koliko će ih biti u sali .

  • serbia12point

    9. maj 2014 | 15:23

    Sve je to lepo .Dal radi Parlament ili ne, dobra plata dolazi.Ko ce nam to da dokaze koliko oni rade ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA